Η πρόσφατη έκρηξη τηλεειδοποιητών στον Λίβανο θα μπορούσε να έχει προκληθεί από παρεμβολές στο λογισμικό που είναι υπεύθυνο για την φόρτιση των συσκευών, είπε στο Sputnik ο Alexei Leonkov, στρατιωτικός αναλυτής, σε μία ένδειξη πως ο πόλεμος πλέον έχει περάσει σε άλλο επίπεδο!
«Οι Αμερικανοί και οι συμμαχικές υπηρεσίες πληροφοριών δημιούργησαν το σύστημα [επιτήρησης] «Echelon»… (σ.σ. για το οποίο στην Ελλάδα είχε γράψει εδώ και χρόνια ο Λιακόπουλος) το οποίο κατασκευάστηκε παράλληλα με το δίκτυο επικοινωνιών, τις επικοινωνίες τηλεειδοποίησης, τις κυψελοειδείς επικοινωνίες και το παγκόσμιο Διαδίκτυο, για την παρακολούθηση και τον έλεγχο των συμμετεχόντων στο δίκτυο», δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Alexei Leonkov, σχολιάζοντας την ταυτόχρονη έκρηξη σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου βομβητών της Χεζμπολάχ που που σκότωσε 9 και τραυμάτισαν άλλους 2.800.
Από την ίδρυση του Echelon στην δεκαετία του 1960, οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει διεθνή πρότυπα επικοινωνίας και ένα ευρύ σύνολο εργαλείων επιτήρησης που επιτρέπουν στην κοινότητα πληροφοριών των ΗΠΑ να κατασκοπεύει χρήστες παγκοσμίως, όπως αποκάλυψε ο πρώην ανάδοχος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν το 2013, σχολιάζοντας το πρόγραμμα Prism των ΗΠΑ.
Αυτά τα όργανα μπορούν να καθορίσουν την τοποθεσία ενός ατόμου από συσκευές που χρησιμοποιεί κάποιος για επικοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του τηλεειδοποιητή που κουβαλά στην τσέπη του, σύμφωνα με τον Leonkov.
Οι χειριστές των ΗΠΑ μπορούν να προσδιορίσουν τις συντεταγμένες ενός χρήστη με ακρίβεια έως και ένα δευτερόλεπτο, δεδομένου ότι κάθε συσκευή έχει τον δικό της αριθμό αναγνώρισης και λειτουργεί σε κοινό περιβάλλον σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ.
Οι επιλεγμένοι στόχοι θα μπορούσαν να επηρεαστούν με διαφορετικούς τρόπους, πιο συχνά από χτυπήματα με drones μάχης υψηλής ακρίβειας, είπε ο ειδικός.
Η πρόσφατη έκρηξη των τηλεειδοποιητών θα μπορούσε να προκληθεί από υπερθέρμανση της μπαταρίας, η οποία, με τη σειρά της, θα μπορούσε να προκληθεί από παρεμβολές στο λογισμικό που είναι υπεύθυνο για την φόρτιση των συσκευών, σύμφωνα με τον ειδικό.
«Οι περισσότερες τεχνικές συσκευές διαθέτουν πλέον μπαταρίες λιθίου», λέει ο Leonkov. “Αυτό που συνέβη ονομάζεται θερμική διαφυγή, κατά την οποία η μπαταρία, κατά κανόνα, εκρήγνυται. Μια έκρηξη μπαταρίας, ανάλογα με το πού φορά ο ιδιοκτήτης αυτό το τηλεειδοποιητή, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό ή σοβαρό τραυματισμό και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θάνατο.”
“[Εάν ο τηλεειδοποιητής] βρισκόταν κοντά σε μια αρτηρία [η έκρηξη μιας μπαταρίας] θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει κάποιος μέχρι θανάτου μέσα σε πέντε λεπτά. Και αυτό είναι όλο, το άτομο δεν μπορεί να σωθεί”, καταλήγει ο ειδικός.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.