Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Eπεισόδιο με πυροβολισμούς στα ελληνοτουρκικά σύνορα: Ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζει ο Έλληνας που τραυματίστηκε – Είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν


 Νέα στοιχεία για τον Έλληνα οδηγό οχήματος που εμπλέκεται στο επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στον μεθοριακό σταθμό Κήπων της Τουρκίας, φέρνει στο φως το enikos.gr. Σύμφωνα με τη διοίκηση της Ανδριανούπολης, το περιστατικό σημειώθηκε σε τουρκικό έδαφος και ο ίδιος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο Έλληνας οδηγός φέρεται να είχε σταματήσει να λαμβάνει την φαρμακευτική του αγωγή, ενώ φέρεται να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν. Οι ίδιες πληροφορίες από αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως ο ίδιος φέρεται να ανέφερε στους Τούρκους αστυνομικούς πως θέλει να καταλάβει την Ανδριανούπολη.

Σχετικά με το περιστατικό, οι τουρκικές Αρχές αναφέρουν πως στον ενδιάμεσο χώρο όπου βρίσκεται η Πύλη του τουρκικού Τελωνείου στα Ύψαλα, και η Πύλη του ελληνικού Τελωνείου, ο Έλληνας οδηγός χτύπησε και τραυμάτισε έναν Τούρκο μοτοσικλετιστή.

Δείτε βίντεο από το συμβάν που δημοσίευσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης

Στην συνέχεια, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Mπήκε στο χωράφι από την αντίθετη κατεύθυνση και χτύπησε φορτηγό, με ξένη πινακίδα, στην είσοδο ελέγχου με ακτίνες Χ μπροστά από την πλατφόρμα κυκλοφορίας του φορτηγού. Ενώ προσπαθούσε να περάσει από το πλάι του οχήματός του, το φορτηγό προσέκρουσε στο ΙΧ και στις μπάρες και σταμάτησε. Ο οδηγός του εν λόγω οχήματος κατέβηκε από το όχημά του και με ένα αιχμηρό αντικείμενο στο χέρι κατευθύνθηκε προς τους αστυνομικούς μας. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μας πυροβόλησαν προειδοποιητικά 2 φορές στον αέρα και αφού το άτομο δεν συμμορφώθηκε, χωρίς άλλη προειδοποίηση, το άτομο εξουδετερώθηκε με δύο πυροβολισμούς το δεξί του πόδι.

Ο κρατούμενος Έλληνας υπήκοος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αν και δεν υπήρξε δυσμενής κατάσταση της υγείας του τραυματία συμπολίτη μας (αναβάτη της μοτοσικλέτας), μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Μεταφέρουμε τις ευχές μας στους πολίτες μας να γίνουν σύντομα καλά.

Το θέμα γνωστοποιήθηκε επίσημα στους ομολόγους της άλλης χώρας, της Ελλάδας, μέσω του Κοινού Κέντρου Επαφής, ενώ παράλληλα προσκλήθηκε στο Κυβερνήτη μας ο Έλληνας Πρόξενος στην Αδριανούπολη και ενημερώθηκε αναλυτικά.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει η απαραίτητη δικαστική και διοικητική έρευνα και παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις