Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

«Δεν χρησιμοποιώ ποτέ αυτό το κοινό εργαλείο καθαρισμού» – Eιδικός προειδοποιεί για το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι σας


 Μια φωτογραφία ενός κοινού αντικειμένου κουζίνας έχει διχάσει το διαδίκτυο, με ορισμένους φανατικούς οπαδούς της καθαριότητας να επιμένουν ότι δεν θα το χρησιμοποιούσαν ποτέ ξανά, καθώς αποτελεί το «πιο βρώμικο πράγμα στο σπίτι σας».

Ειδικός αποκαλύπτει το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σπίτι και διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου

Μια φωτογραφία με ένα βρώμικο σφουγγαράκι κουζίνας έχει προκαλέσει μια έντονη συζήτηση στο φόρουμ r/CasualUK στο Reddit, με τους χρήστες του διαδικτύου να αμφισβητούν αν πραγματικά αφήνει τα πιάτα πιο καθαρά. «Βλέπω πολλούς ανθρώπους να το χρησιμοποιούν, αλλά από εμένα είναι ένα μεγάλο “όχι”», δήλωσε ο αρχικός συντάκτης, ο οποίος μοιράστηκε μια εικόνα ενός σφουγγαριού από τον χώρο εργασίας του και ρωτώντας τους άλλους χρήστες του διαδικτύου σχετικά με το «πόση εμπιστοσύνη» έχουν σε αυτό το εργαλείο καθαρισμού.

Γιατί το σφουγγαράκι κουζίνας θεωρείται από πολλούς εστία μικροβίων

Η άποψη του BigBlueMountainStar για το σφουγγάρι της κουζίνας βρήκε απήχηση μεταξύ των φανατικών οπαδών του καθαρισμού, ωστόσο κάποιοι διαφώνησαν επιμένοντας ότι το βασικό εργαλείο της κουζίνας έχει δικαίως μία θέση στο σπίτι. Στην ενότητα σχολίων εκατοντάδες Redditors διατύπωσαν τις απόψεις τους για το σφουγγάρι.

Ένας τρομοκρατημένος χρήστης των social media σχολίασε: «Εμπιστεύομαι απόλυτα ότι είναι το πιο βρώμικο πράγμα στην κουζίνα. Έχει πολλούς πόρους και υγρασία». Ένας άλλος χρήστης συμφώνησε: «Έχω δει ανθρώπους να πλένουν τα φλιτζάνια τους και άλλους να σκουπίζουν το πάτωμα με τα σφουγγάρια».

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το ταπεινό σφουγγαράκι μπορεί να είναι ασφαλές όταν διατηρείται σωστά και αντικαθίσταται τακτικά, ειδικά σε κοινόχρηστους χώρους όπως τα γραφεία. Ένας χρήστης υπερασπίστηκε τα σφουγγάρια κουζίνας, δηλώνοντας: «Ξέρω ότι το Reddit είναι γεμάτο από υποχόνδριους, αλλά αυτό φαίνεται πολύ φθαρμένο. Αυτό στο γραφείο μας αντικαθίσταται τακτικά. Αλλά ακόμα κι έτσι, δεν θα είχα μεγάλο πρόβλημα να ξεπλύνω ένα δοχείο φαγητού με αυτό. Θα ανησυχούσα περισσότερο για το ότι δεν θα ήταν αποτελεσματικό στην αφαίρεση των κολλημένων τροφίμων επειδή είναι τόσο φθαρμένο, το σαπούνι που θα χρησιμοποιήσετε μαζί του θα καταπολέμηση τα μικρόβια ανεξάρτητα από την επιφάνεια τριβής του».

Πώς να διατηρήσετε καθαρό το σφουγγαράκι της κουζίνας

Υπάρχουν επίσης μέθοδοι για να καθαρίσετε το σφουγγαράκι, αν και η αγορά επιπλέον πακέτων είναι μια καλύτερη εναλλακτική. Ένας άλλος χρήστης συμφώνησε: «Ρίξτε καυτό νερό πάνω στο σφουγγάρι πριν το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και τρίψτε».

Μερικοί πρότειναν να χρησιμοποιούν τα δικά τους σφουγγάρια στο σπίτι, αλλά όχι αλλού. «Στη δουλειά; Ποτέ. Στο σπίτι χρησιμοποιώ ένα μόνο για πλύσιμο πιάτων. Έχω ένα ξεχωριστό πανί για καθαρισμό και σκούπισμα επιφανειών. Τα σφουγγάρια είναι καλό να τοποθετούνται στο περβάζι του παραθύρου στον ήλιο για να σκοτωθούν όλα τα βακτήρια», εξήγησε ένας άλλος χρήστης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.