Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Πάρος: «Πάρτε το Λιμεναρχείο τώρα βυθιζόμαστε» - Συγκλονίζουν οι περιγραφές των Eπιβατών του ταχύπλοου που βυθίστηκε

 


Συγκλονίζουν οι περιγραφές των επιβατών του ταχύπλοου σκάφους που βυθίστηκε στην Πάρο και τους οποίου περισυνέλλεξε το «Blue Star ΠΑΡΟΣ». Το ταχύπλοο παρουσίασε εισροή υδάτων 3,5 ν.μ. βόρεια της Πάρου και στη συνέχεια βυθίστηκε. Ευτυχώς και οι έξι επιβάτες διασώθηκαν.

Για τις δραματικές στιγμές που έζησαν μίλησαν οι επιβάτες του σκάφους στο MEGA.

«Παιδιά πάρτε το Λιμεναρχείο τώρα βυθιζόμαστε»

«Κάποια στιγμή συνειδητοποιεί ο καπετάνιος ότι κάτι δεν πάει καλά. Είδαμε ότι τράβαγε νερά μέσα το σκάφος. Μπήκαμε σε μία διαδικασία να βγάλουμε τα νερά και κάποια στιγμή έτσι όπως βγάζουμε τα νερά, συνειδητοποιήσαμε ότι πιο πολλά μπαίνουν, παρά βγαίνουν. Και τους βάζω μία φωνή στα παιδιά πίσω, τους λέω: «παιδιά πάρτε το Λιμεναρχείο τώρα βυθιζόμαστε», ανέφερε επιβάτης του ταχύπλοου.

«Σε ξέρα πέσαμε από το κύμα. Δεν έχω γνώση αλλά φαντάζομαι πως ναι γιατί μπήκαν νερά ξαφνικά μέσα μπορεί και να μην το κατάλαβε, να μην το καταλάβαμε. Πήραμε το λιμενικό τηλέφωνο και ζητάγαμε βοήθεια να μας σώσουν. Μας παίρνανε τηλέφωνο, μας πήρανε το σήμα, ρίξαμε φωτοβολίδα και ευτυχώς ήταν κοντά το Blue Star», δήλωσε επιβάτης του ταχύπλοου.

«Φοβήθηκα»

«Στην αρχή δεν ήταν εύκολο να ανέβουμε γιατί δεν είχε πάρει τη σωστή θέση το Blue Star. Έγιναν δύο προσπάθειες που δεν ήταν επιτυχημένες. Στη δεύτερη συγκρουστήκαμε με το Blue Star με αποτέλεσμα επιβάτης να εκσφενδονιστεί στη θάλασσα», είπε ο κ. Λευτέρης, επιβάτης του ταχύπλοου.

«Με το πού βλέπω τον πρώτο να πέφτει και να μην προσεγγίζουμε, βάζω τα βατραχοπέδιλα και βουτάω στο νερό για να δω, γιατί φοβήθηκα ότι δεν θα προσεγγίζαμε. Μετά μου δώσανε τα παιδιά από το καράβι δύο σχοινιά, πετάγομαι 15 μέτρα κολυμπώντας, δένω το σκάφος και το πλήρωμα τα πήρε. Ο καπετάνιος κατάφερε και έφερε το πλοίο να κόψει τον βοριά», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 30 δευτερόλεπτα αφότου διασώθηκε ο τελευταίος επιβάτης, το σκάφος βούλιαξε.

«Στο χειρουργείο ο τραυματίας επιβάτης»

Ένας άλλο επιβάτης ο οποίος τραυματίστηκε περιγράφει για εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές: «Πήραμε το λιμεναρχείο, ανοίξαμε φωτοβολίδες, φορέσαμε σωσίβια, μας εντόπισε το Blue Star. Τώρα πως χτύπησα; Προσπάθησα να δέσω το σκάφος, τίποτα παραπάνω. Έχω κάταγμα ανοιχτό στον αστράγαλο», ανέφερε ένας άλλος επιβάτης, που μάλιστα τραυματίστηκε.

Στο ταχύπλοο επέβαινε και η σύζυγός του.

Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια της.

«Εμείς όσο μπορούσαμε, γιατί βούλιαζε πλησιάσαμε στο Blue Star, αυτό προσπαθούσε να γύρει για να μπούμε. Το δύσκολο ήταν να ανέβουμε και χτύπησε ο σύζυγος μου, έπεσε κάτω γιατί προσπαθούσε να δέσει το σκάφος με το Blue Star ήταν πολύ δύσκολο να δέσει γιατί είχε το κύμα, χτύπησε το πόδι του ανάμεσα από το σκάφος και το Blue Star. Πρέπει να γίνει επέμβαση και να βάλει κάποια σίδερα για αρχή και μετά να κάνει και ένα δεύτερο χειρουργείο. Περιμένουμε να μπει, εντάξει θέλει δρόμο», αποκάλυψε σύζυγος τραυματία.

Ένας από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε, λόγω τραυματισμού του στο πόδι στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου παραμένει για νοσηλεία. Οι υπόλοιποι είναι καλά στην υγεία τους.

" frameborder="0" loading="lazy" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen="1">

Βούλιαξε μπροστά στα μάτια τους

Ένας άλλος επιβάτης είπε: «Τραβάνε τα παιδιά μπροστά και κουμαντάρει ο καπετάνιος ο δικός μας το σκάφος για να έρθει όμορφα και πλαγιάσανε όμορφα μετά, ανεβήκαν επάνω ένας – ένας και τελευταία στιγμή την ώρα που ο άνθρωπος έψαχνε να βρει τα χαρτιά της βάρκας, ο καπετάνιος και αυτά. Του φωνάζαν: «ανέβα πάνω, ανέβα πάνω, ανεβαίνει και σε ένα λεπτό βυθίστηκε. Αν δεν ήταν το Blue Star Paros κοντά δεν ξέρω τι θα γινόταν».

Kαρέ καρέ η διάσωση

Όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσίασε το Mega, λίγα δευτερόλεπτα αφού το Λιμενικό τους ανέβασε στο σκάφος, το πλοίο χάθηκε στα βάθη της θάλασσας.

Ευτυχώς, όλοι όσοι επέβαιναν στο ταχύπλοο πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν, δευτερόλεπτα πριν αυτό βουλιάξει μπροστά στα μάτια τους, με τον τραυματία να νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις