Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

«Υποκρισία»! Πρώην αναλυτής CIA: Αυτή είναι η αλήθεια για τις ΗΠΑ και την Ρωσία - Αυτά τα λέει Αμερικανός και όχι Ρώσος, κάτι που μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει...

 


Αυτά τα λέει Αμερικανός και όχι Ρώσος, κάτι που μάλλον θα πρέπει να προβληματίσει...

Οι ΗΠΑ συχνά χρηματοδοτούν φιλοδυτικά μέσα ενημέρωσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) σε ξένες χώρες που

στοχεύουν στην αλλαγή καθεστώτος για να ανοίξει ο δρόμος για μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση να έρθει στην εξουσία. Ωστόσο, στράφηκαν κατά της Ρωσίας, κατηγορώντας την, μέσω του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, επιβάλλοντας κυρώσεις! (λεπτομέρειες ΕΔΩ)!

Ο πρώην αναλυτής της CIA και πρώην ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Λάρι Τζόνσον, μίλησε στο Sputnik για αυτή την εξέλιξη! «Το τελευταίο κόλπο του Υπουργείου Δικαιοσύνης Μπάιντεν, προκειμένου να επιβάλλει όλες αυτές τις κυρώσεις στην Ρωσία για υποτιθέμενη παρέμβαση στο πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ, φτάνει σε επίπεδο υποκρισίας που είναι συγκλονιστικό και πρωτοφανές», είπε ο Τζόνσον και συμπλήρωσε: «Ας είμαστε ξεκάθαροι για ένα πράγμα: η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει εμπλακεί με περισσότερες παρεμβάσεις στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις κάθε άλλης χώρας είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια της ‘κυριαρχίας’ του Προέδρου Αϊζενχάουερ την δεκαετία του 1950, πραγματοποιήθηκαν 170 διαφορετικές μυστικές ενέργειες εναντίον άλλων χωρών».

«Φέτος [οι ΗΠΑ] διέθεσαν σχεδόν 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να παρέμβουν ή να ανακατευτούν στις πολιτικές υποθέσεις άλλων χωρών», συνέχισε. «Από αυτά 300 εκατομμύρια δολάρια πάνε σε αυτό που αποκαλούν αντιρωσική επιρροή. Και άλλα 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια προορίζονται για προγράμματα «δημοκρατίας» – Και αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί βασικά για την προπαγάνδα, για την πληρωμή ανθρώπων, για την οργάνωση προγραμμάτων «δημοκρατίας» σε μέρη όπως η Γεωργία. Οι ΗΠΑ συχνά χρηματοδοτούν φιλοδυτικά μέσα ενημέρωσης και μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) σε ξένες χώρες που στοχεύουν στην αλλαγή καθεστώτος για να ανοίξει ο δρόμος για μια φιλοαμερικανική κυβέρνηση να έρθει στην εξουσία. Πιο πρόσφατα, οι ΗΠΑ έχουν παρέμβει σε χώρες όπως η Βραζιλία, η Ινδονησία, ενώ στην Ουκρανία,  άνοιξαν τον δρόμο για μία εξτρεμιστική αντι-ρωσική κυβέρνηση μέσω της υποστήριξής της στο πραξικόπημα του Euromaidan το 2014 -, όπως τονίζεται.

«Δεν ξέρω πόσα εκατομμύρια δολάρια διατίθενται στην Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών για πρόσθετες μυστικές ενέργειες που έχουν σχεδιαστεί για την δημιουργία αφηγημάτων στα μέσα ενημέρωσης, την δημιουργία ηλεκτρονικών μέσων, την επιρροή των κοινωνικών δικτύων σε όλο τον κόσμο», συνέχισε ο Τζόνσον. 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι που παρεμβαίνουν. Όσον αφορά ολόκληρο τον ψευδή ισχυρισμό ότι η Ρωσία παρενέβη στις εκλογές του 2016, τώρα γνωρίζουμε χωρίς αμφιβολία ότι ήταν μια επιχείρηση των Δημοκρατικών με επικεφαλής τη Χίλαρι Κλίντον και την ομάδα της», πρόσθεσε.

«Όλα όσα μας είπαν για τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρώσους ήταν ψέματα. Ήμουν ένας από τους λίγους που έγραφα γι’ αυτό εκείνη την εποχή που το ισχυρίστηκαν… Η ιδέα ότι το RT χειραγωγεί και επηρεάζει τις προεδρικές εκλογές είναι πέρα ​​για πέρα ​​αστείο», ισχυρίστηκε ο Τζόνσον, σημειώνοντας ότι η ιστοσελίδα/εφαρμογή του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού απαγορεύεται σε πολλές πλατφόρμες της Δύσης!

«Πώς υποτίθεται ένα δίκτυο ειδήσεων που δεν επιτρέπεται να εκπέμπει και είναι [εκτός] από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, να μπορεί να επηρεάσει [τις εκλογές]; … Απλώς είναι αντιληπτό ότι θα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε κάθε είδους εναλλακτική φωνή στα μέσα ενημέρωσης»κατέληξε ο πρώην αξιωματούχος της CIA!

Με πληροφορίες από Sputnik/photo EPA-UPI POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις