Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Συνάντηση Καραμανλή – Σαμαρά με αφορμή το βιβλίο «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία»


Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Καραμανλής – Η πολιτική ως δημιουργία», οι πρώην πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, έδωσαν το “παρών” σε μια κοινή εμφάνιση την Τετάρτη. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και προσέλκυσε πλήθος πολιτικών, με έντονη την απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παρουσία Κορυφαίων πολιτικών στελεχών

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κορυφαία στελέχη και υπουργοί του κόμματος, καθώς και μέλη από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού. Ανάμεσά τους, οι Θανάσης Νέζης, Γιώργος Μυλωνάκης και Χρήστος Ζωγράφος, οι οποίοι συγκέντρωσαν την προσοχή με την παρουσία τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής για την Εσωκομματική Ενότητα

Κατά την άφιξή του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας σχολίασε την εσωκομματική κατάσταση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα. Υπάρχουν λαϊκές ανάγκες, τις οποίες η κυβέρνηση έχει χρόνο μπροστά της για να θεραπεύσει».

Προβληματισμός για τη συγκυρία

Η ταυτόχρονη παρουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, Καραμανλή και Σαμαρά, λίγους μήνες μετά τις επικρίσεις τους προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη τον περασμένο Ιούλιο, δημιουργεί προβληματισμούς και ερωτήματα για το πολιτικό τοπίο και το κλίμα στο Μαξίμου.

Η εικόνα της εκδήλωσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αποτέλεσε σημείο συνάντησης για πλήθος πολιτικών, με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν να καταγράφουν την ατμόσφαιρα και τις επαφές των προσώπων που βρέθηκαν εκεί.

Αν και οι δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των ομιλητών, η κοινή τους παρουσία αρκεί να ρίξει νέο λάδι στις εσωκομματικές συζητήσεις, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο έντονων πολιτικών εξελίξεων.

Ειδικότερα, έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την ερώτηση των 11 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος προς τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και τη διαγραφή του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Μάριου Σαλμά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από το κόμμα.

Συνάμα μεγάλο συμβολισμό έχει και η παρουσία μεγάλου αριθμού υπουργών, βουλευτών και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, που έσπευσαν να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Η δεύτερη κοινή παρουσία των δύο πρώην ηγετών της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να πυροδοτήσει ποικίλα σχόλια και εικασίες για τις εσωκομματικές ισορροπίες και τον ρόλο που ενδέχεται να παίξουν στο μέλλον της παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις