Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

«Είναι μύθος ότι οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι είχαν πάντα στενή σχέση» – Γιατί ανησυχούσε η Νταϊάνα


 Το ρήγμα στις σχέσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι παραμένει από τότε που ο δεύτερος εγκατέλειψε τα βασιλικά καθήκοντα του για να ζήσει στις ΗΠΑ.

Ωστόσο ειδικός στα βασιλικά θέματα υποστηρίζει ότι οι άσχημες σχέσεις των δύο αδελφών δεν είναι άγνωστο ζήτημα στο παλάτι. Σύμφωνα με την ‘Ινγκριντ Σιούαρντ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty και βασιλική βιογράφο είναι μύθος ότι οι δύο πρίγκιπες τα πήγαιναν πάντα καλά και ήρθαν πραγματικά κοντά μόνο μετά τον θάνατο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η βασιλική βιογράφος εξήγησε στην εφημερίδα Sun ότι ο πρίγκιπας Χάρι ήταν ένα πολύ ευαίσθητο αγόρι, το οποίο δεν είχε στενή σχέση με τον αδελφό του.

Η Ινγκριντ Σιούαρντ μίλησε τις «ανησυχίες» της Νταϊάνα για τον πρίγκιπα, Χάρι. «Η Νταϊάνα ανοίχτηκε και είπε ότι κάποια στιγμή ανησυχούσε πραγματικά για τον Ουίλιαμ, αλλά μετά άρχισε να ανησυχεί για τον Χάρι, καθώς είπε ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τη μάθηση, δεν έπιασε ποτέ ένα βιβλίο στα χέρια του. Προφανώς προσπάθησε πραγματικά να τον βοηθήσει, αλλά το μόνο που ήθελε πραγματικά ο Χάρι ήταν να έχει τη μητέρα του για τον εαυτό του», τόνισε η Ινγκριντ Σιούαρντ.

Και συνέχισε: «Μερικές φορές προσποιούνταν ότι ήταν άρρωστος στο σχολείο, ώστε να τον πάρει εκείνη και να τον πάει στο σπίτι, ώστε να μπορεί να κάθεται και να βλέπει τηλεόραση μαζί της όλο το απόγευμα. Ήταν ένα πολύ ευαίσθητο αγόρι. Πολύ κοντά στη μητέρα του».

Παράλληλα υποστήριξε ότι τα δύο αδέλφια ενώθηκαν μετά τον θάνατο της μητέρας τους και η αδελφική αντιπαλότητα ήταν έντονη μεταξύ τους. «Θυμάμαι ότι αφού ο Oυίλιαμ έκανε ένα διάλλειμμα από το πανεπιστήμιο (..) ο Χάρι είπε ότι ‘είναι πολύ πιο καλός τώρα’, οπότε αυτός ο μύθος ότι ο Χάρι και ο Ουίλιαμ ήταν πολύ κοντά, είναι ένας μύθος», είπε η Ινγκριντ Σιούαρντ.

«Ήταν πραγματικά κοντά μόνο μετά το θάνατο της μητέρας τους. Φυσικά και ενώθηκαν και ήταν οι μόνοι δύο άνθρωποι που ήξεραν πώς είναι να νιώθεις (σς.σ. τον θάνατο της Νταϊάνα). Αλλά δεν ήταν πολύ κοντά ως νέοι» υπογράμμισε η βασιλική ειδικός.

Μάλιστα υποστήριξε ότι εκείνη και η Νταϊάνα συζητούσαν τακτικά το χάσμα μεταξύ των δύο αδελφών. «Μιλούσαμε γι’ αυτό αρκετά συχνά. Έλεγε: “Ανησυχώ για τον Χάρι και προσέχω πάρα πολύ να μην του συμπεριφέρονται διαφορετικά από τον Γουίλιαμ», σημείωσε η Ινγκριντ Σιούαρντ.

«Όταν πήγαιναν να δουν την βασιλομήτωρ εκείνη χτυπούσε την καρέκλα και έλεγε ‘έλα και κάτσε εδώ Ουίλιαμ’ και αγνοούσε εντελώς τον Χάρι, και αυτό πραγματικά αναστάτωσε την Νταϊάνα.Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που μου είπε ότι ήθελε να πάει στο Ίτον και όχι σε κάποιο άλλο σχολείο που θα του ταίριαζε καλύτερα», είπε η Ινγκριντ Σιούαρντ.

«Δεν ήθελε οι άνθρωποι να λένε ότι “είναι ηλίθιος” ή ότι “δεν μπορεί να γίνει δεκτός εκεί”. Ανησυχούσε πολύ για το αίσθημα ανεπάρκειας που είχε με τον Ουίλιαμ», εξήγησε η ειδικός στα βασιλικά θέματα.

Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι η Νταϊάνα «ανησυχούσε» για τον Χάρι και είχε επίγνωση της ευαισθησίας του. «Νομίζω ότι ανησυχούσε πολύ περισσότερο για τον Χάρι, επειδή δεν ήταν σίγουρη προς τα πού θα πήγαινε. Όταν ο Ουίλιαμ ήταν μικρό παιδί, τον εκφόβιζε αρκετά, πράγμα απολύτως φυσιολογικό, και ο Χάρι έπαιρνε πάντα την ευθύνη για τους καβγάδες που έμπλεκαν. Και πάλι, απολύτως φυσιολογικό για τα μικρά αγόρια», τόνισε η ειδικός.

«Αλλά η Νταϊάνα είχε πλήρη επίγνωση ότι ο Χάρι ήταν ένα πολύ ευαίσθητο παιδί και αναρωτιόταν τι θα έκανε,. Θα ακολουθούσε την αγάπη του, που ήταν ο στρατός, ακόμη και από μικρό παιδί. Φυτεύτηκε πολύ, πολύ νωρίς, αυτός ο σπόρος που ο Ουίλιαμ που είχε το προνόμιο. Και ο Χάρι φυσικά δεν καταλάβαινε πραγματικά. Κατά κάποιον τρόπο είναι καλύτερα να είσαι ο εφεδρικός παρά ο κληρονόμος», κατέληξε η Ινγκριντ Σιούαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις