Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τρομακτικό BINTEO από το μέτωπο! Drone σπέρνει τον όλεθρο «ψεκάζοντας»… φωτιά! - Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εν δράσει κάτι ανάλογο...


 Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αναδείξει όσο κανείς άλλος στο παρελθόν τον ρόλο των drones (UAV) στο πεδίο της μάχης.

Οι δυνατότητές τους μάλιστα σε ό,τι αφορά τις πολεμικές επιχειρήσεις εξελίσσονται όλο και περισσότερο, χρησιμοποιούμενα τόσο από το ουκρανονάτο όσο και από τους Ρώσους που θέλουν να ελαχιστοποιήσουν τις ανθρώπινες απώλειες.

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα τρομακτικό βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνει νέους τύπους drones να λειτουργούν ως αυτοσχέδιο σύστημα φλογοβόλων.

Η ιπτάμενη συσκευή ψεκάζει ένα εμπρηστικό μείγμα πάνω από τις «θέσεις του εχθρού» μέσα στη δασώδη έκταση για να τους στερήσει την οποιαδήποτε κάλυψη.

Χρήστες στο διαδίκτυο παρομοίασαν το συγκεκριμένο drone με «δράκο που βγάζει φλόγες»!

Σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς αναλυτές:

«Η αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης επίθεσης μπορεί να εγείρει ερωτηματικά, αλλά το drone θα είναι ξεκάθαρα τελειοποιημένο, όπως και τα πυρομαχικά του.

Με αυτόν τον τρόπο, αυτά τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν για την καύση δασών αντί για τη χρήση ακριβότερων συστημάτων.

Στο πλαίσιο τέτοιων αλμάτων στην ανάπτυξη της βιομηχανίας, δεν θα είναι πλέον έκπληξη αν εμφανιστούν στο εγγύς μέλλον κινητοί σταθμοί ηλεκτρονικού πολέμου με βάση τα UAV. Ειδικά αφού έχουν ήδη αρχίσει να εγκαθίστανται σε ρομποτικές πλατφόρμες και να επιχειρούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του ουκρανικού μετώπου»:

freepik photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.