Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

«Bοήθεια»! Το συγκλονιστικό περιστατικό με την επίθεση κατά πεζοναυτών των ΗΠΑ στην Τουρκία - Τι δήλωσε η Αμερικανική Πρεσβεία


 Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην Ουάσινγκτον, το περιστατικό με την επίθεση τούρκων κεμαλιστών/εθνικιστών εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στους δρόμους της Σμύρνης!

Το βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έδειξε μια ομάδα ανδρών να περικυκλώνουν έναν Αμερικανό πεζοναύτη και να τον περιορίζουν βίαια. Στη συνέχεια, οι Τούρκοι του βάζουν μία λευκή σακούλα πάνω από το κεφάλι του, σαν να θέλουν να τον απαγάγουν τον Αμερικανό και όσους ήταν μαζί του. Το σύντομο βίντεο δείχνει δύο πεζοναύτες των ΗΠΑ να πηδούν για να απωθήσουν τους Τούρκους άνδρες από τον συνάδελφό τους στρατιώτη. Νέες εικόνες δείχνουν τον έναν Αμερικανό να φωνάζει «βοήθεια»!



Το Reuters επιβεβαίωσε το περιστατικό«Μια εθνικιστική τουρκική ομάδα νέων επιτέθηκε σωματικά την Δευτέρα σε δύο αμερικανούς στρατιώτες στη δυτική Τουρκία, ανέφεραν η αμερικανική πρεσβεία στην Τουρκία και το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη, προσθέτοντας ότι 15 δράστες συνελήφθησαν για το περιστατικό».

Συνολικά πέντε πεζοναύτες αντιμετώπισαν τους επιτιθέμενους, ενώ η τοπική αστυνομία επενέβη γρήγορα.

Υπήρξε αντίδραση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία ότι το αμερικανικό προσωπικό είναι ασφαλές μετά το περιστατικό: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αναφορές ότι μέλη των αμερικανικών δυνάμεων που επιβιβάστηκαν στο USS Wasp έπεσαν θύματα επίθεσης στην Σμύρνη σήμερα και είναι πλέον ασφαλή. Ευχαριστούμε τις τουρκικές αρχές για την ταχεία ανταπόκρισή τους και τη συνεχιζόμενη έρευνα».

Ωστόσο, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις τάξεις της Ουάσινγκτον, καθώς βλέπουν πλέον πως η κατάσταση εναντίον τους στην τουρκική κοινωνία δεν είναι η καλύτερη δυνατή! Η αντιδυτική ρητορική Ερντογάν, η προσέγγιση με την Ρωσία, η κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή, η όλο και πιο έντονη ισλαμοποίηση καταστούν τους Αμερικανούς μη ευπρόσδεκτους στην Τουρκία και την παραμονή τους εκεί επικίνδυνη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις