Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός: Bροχές και καταιγίδες έως και το Σάββατο – Προσοχή σε 6 περιοχές σήμερα


 Φθινοπωρινό θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού έως και το Σάββατο, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Από την Κυριακή, ωστόσο, οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν σημαντικά και η ηλιοφάνεια θα είναι πολύ περισσότερη. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο και το σαββατοκύριακο θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στα επίπεδα των 24-28 βαθμών.

Αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, το Σάββατο αναμένουμε περιορισμό αυτής της έντονης αστάθειας προς τα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα και με τάση προς το απόγευμα να υποχωρήσει.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-09-2024

  • Στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κυρίως μέχρι το απόγευμα.
  • Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) και στην Κρήτη.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 24 με 26 και τοπικά στη Θράκη τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-09-2024

  • Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις. Στο Ιόνιο, τις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα.
  • Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, κυρίως στα ορεινά.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23-09-2024

  • Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός σε όλη τη χώρα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και, κυρίως στα ορεινά, θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με τάση εξασθένησης από το μεσημέρι.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24-09-2024

  • Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες από τις προμεσημβρινές ώρες στα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι με την ίδια ένταση.
  • Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις