Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση ALCO: Το 69% λέει ότι το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί – Αξιόπιστη αντιπολίτευση ο «κανένας» με 54%


 Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της ALCO παρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου 2024 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, στο ερώτημα αν λειτουργεί το επιτελικό κράτος, το 69% των ερωτηθέντων απάντησε αρνητικά ενώ το 23% είπε «ναι». Το 8% δεν απάντησε.


Επίσης το 47% των ερωτηθέντων είπε πως δεν αισθάνεται καθόλου ασφάλεια σε σχέση με τη λειτουργία του επιτελικού κράτους, με το 29% να απαντά πολύ, το 19% αρκετά, το 3% πολύ και το 2% δεν απάντησε.


Το 51% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση απάντησε πως δεν είναι ικανοποιημένο από το έργο της κυβέρνησης, με το ποσοστό να είναι αυξημένο κατά 2% σε σχέση με τον Μάιο. Το 29% απάντησε «Λίγο» (άνοδος 2% σε σχέση με τον Μάιο). Επίσης, το 18% απάντησαν «Πολύ» (μείωση 5% σε σύγκριση με τον Μάιο.


Το 67% των ερωτηθέντων απάντησαν πως η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα από τις πρόσφατες ευρωεκλογές σε αντίθεση με το 28% που είπε «ναι». Ακόμα, το 5% δεν απάντησε.


Η αντιπολίτευση
Αναφορικά με την αντιπολίτευση, το 54% των ερωτηθέντων απάντησε πως «κανένα» από τα κόμματα που την αποτελούν δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Το 14% των προτιμήσεων συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ. ΣΥΡΙΖΑ και την Ελληνική Λύση έχουν από 4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 3%, η Νίκη με 2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%. Υψηλό είναι το ποσοστό (15%) εκείνων που δεν απάντησαν καν στο ερώτημα, ενώ το 3% είπε «Άλλο κόμμα».


Η ταυτότητα της έρευνας:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις