Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα μοντέλα AI Mπορούν να συλλογίζονται και να σκέφτονται…«σαν άνθρωποι» - Το OpenAI που υποστηρίζεται από τη Microsoft προσθέτει νέα μοντέλα o1 και o1-mini στο ChatGPT.


 Ο δημιουργός του ChatGPT, OpenAI, κυκλοφόρησε μια νέα σειρά μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης που έχουν σχεδιαστεί για να συλλογίζονται σε πιο δύσκολες εργασίες, όπως κάνουν οι άνθρωποι.

Η υποστηριζόμενη από τη Microsoft startup τεχνητής νοημοσύνης παρουσίασε την Πέμπτη τα νέα της μοντέλα, που ονομάζονται o1 και o1-mini, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στο ChatGPT και στο API του.

Η OpenAI παρουσίασε την τελευταία της σειρά μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης αυτή την εβδομάδα, τα οποία ο Διευθύνων Σύμβουλος Sam Altman λέει ότι είναι η πιο προηγμένη μέχρι τώρα.

«Εκπαιδεύσαμε αυτά τα μοντέλα να αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στο να σκέφτονται τα προβλήματα προτού ανταποκριθούν, όπως θα έκανε ένας άνθρωπος», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο blog. «Μέσα από την εκπαίδευση, μαθαίνουν να βελτιώνουν τη διαδικασία σκέψης τους, να δοκιμάζουν διαφορετικές στρατηγικές και να αναγνωρίζουν τα λάθη τους».

Το OpenAI είπε ότι τα μοντέλα είναι ικανά να συλλογιστούν μέσω πολύπλοκων εργασιών και μπορούν να λύσουν πιο δύσκολα προβλήματα από τα προηγούμενα μοντέλα στην επιστήμη, την κωδικοποίηση και τα μαθηματικά.

Στην ανάρτησή του στο blog, το OpenAI είπε ότι το μοντέλο o1 σημείωσε 83% στις κατατακτήριες εξετάσεις για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, σε σύγκριση με 13% για το προηγούμενο μοντέλο του, το GPT-4o .

Το μοντέλο βελτίωσε επίσης την απόδοση σε ερωτήσεις ανταγωνιστικού προγραμματισμού και ξεπέρασε την ακρίβεια σε επίπεδο ανθρώπινου διδακτορικού σε ένα σημείο αναφοράς επιστημονικών προβλημάτων, είπε η εταιρεία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, διαφήμισε τη νέα σειρά μοντέλων σε μια ανάρτηση στο X, αποκαλώντας τα “τα πιο ικανά και ευθυγραμμισμένα μοντέλα μας”.

photo: pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.