Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Aποφυλακίζεται ο Απόστολος Λύτρας

 

Στο εδώλιο του Μονομελούς εφετείου πλημμελημάτων Αθηνών θα καθίσει ο Απόστολος Λύτρας κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα, τον παραπέμπουν για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, μετατρέποντας την αρχική κακουργηματική κατηγορία που του είχε αποδοθεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Με το ίδιο βούλευμα ανοίγει για τον γνωστό ποινικολόγο και η πόρτα της φυλακής καθώς αντικαθίσταται η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.


Συγκεκριμένα του επιβάλλονται οι εξής όροι: Απαγόρευση προσέγγισης της συζύγου και της οικίας της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων, απαγόρευση επικοινωνίας μαζί της άμεσα ή έμμεσα με την χρήση τεχνικών μέσων ή μέσω τρίτων.

Του επιτρέπει λόγω ύπαρξης κοινού ανήλικου τέκνου την επικοινωνία μόνο  μέσω πληρεξουσίων δικηγόρων αμφοτέρων. Μάλιστα η παράδοση και παραλαβή του παιδιού από τη μητέρα του ή από άτομο που αυτή έχει εξουσιοδοτήσει θα λαμβάνει χώρα έξω από το ΑΤ του τόπου κατοικίας της τελευταίας, ενώ κατά την παράδοση-παραλαβή του παιδιού, ο κατηγορούμενος δεν θα μπορεί να απευθύνεται προς το πρόσωπο που το συνοδεύει. Επιπλέον του επιβάλλεται συμμετοχή σε συμβουλευτικο-θεραπευτικό πρόγραμμα του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις