Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Τα 6 σημάδια που δείχνουν ότι τα πεθερικά σας ανακατεύονται στη σχέση σας

 


Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ορισμένα σημάδια που μαρτυρούν ότι τα πεθερικά σας ανακατεύονται στη σχέση σας παραπάνω από όσο πρέπει. Τα πεθερικά μπορεί να κουτσομπολεύουν, να δίνουν στα πράγματα υπερβολικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα να επηρεάζουν τον γάμο σας.

Εκτός από τη σχέση του ζευγαριού, ένας άνδρας και μια γυναίκα, προτού παντρευτούν, πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους και ακόμη μια παράμετρο: τη σχέση με τα πεθερικά. Ακόμη και αν η σχέση με τους γονείς του συντρόφου είναι καλή, μπορεί στην πορεία τα πράγματα ν’ αλλάξουν.

Με  το πέρασμα του χρόνου, τα πράγματα μπορεί ν’ αλλάξουν, να προκύψουν διαφορές, συγκρούσεις ή διαφωνίες. Ακόμη και αν η σχέση είναι καλή, μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια προβληματικά σημεία, ή να παραβιάζονται όρια που δεν θα έπρεπε. Ορισμένα σημάδια μπορούν να δείξουν αν τα πεθερικά σας ανακατεύονται στη σχέση σας, έστω και αν γενικά, τα πάτε καλά.

Τα 6 σημάδια ότι τα πεθερικά σας ανακατεύονται περισσότερο από όσο πρέπει

  • Ο/η σύντροφός σας συμφωνεί μαζί τους πριν συζητήσει ένα θέμα μαζί σας
  • Ο/η σύντροφός σας τα αφήνει όλα και τρέχει στους γονείς του για το παραμικρό
  • Γεμίζουν τις ευτυχισμένες στιγμές με άγχος
  • Ο/η σύντροφος δεν έχει τη θέση του παιδιού
  • Κουτσομπολεύουν άλλα μέλη της οικογένειας
  • Δεν νιώθετε ασφάλεια κοντά τους

Ο/η σύντροφός σας συμφωνεί μαζί τους πριν συζητήσει ένα θέμα μαζί σας

Μια σημαντική ένδειξη που μαρτυρά υπερβολική ανάμιξη των πεθερικών στη σχέση σας, είναι αν ο σύντροφός σας λαμβάνει αποφάσεις που σας αφορούν, με τους γονείς του και όχι με εσάς.

Σε μια υγιή σχέση, οι σύντροφοι μιλούν πρώτα μεταξύ τους και αργότερα ανακοινώνουν ή συζητούν με τους γονείς. Το ζευγάρι θα δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, η οποία πρέπει στο εξής να είναι προτεραιότητα και των δύο. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι οι γονείς παύουν να είναι σημαντικοί.

Σημαίνει ωστόσο, ότι στο εξής, οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται από το ζευγάρι.

Ο/η σύντροφός σας τα αφήνει όλα και τρέχει στους γονείς του για το παραμικρό

Μία ένδειξη που πρέπει να προσέχετε, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο σύντροφός σας αποκρίνεται στις απαιτήσεις των γονιών του.

Αν στις διακοπές, ο/ η σύντροφός σας, είναι συνέχεια στο τηλέφωνο και μιλά με τους γονείς, αυτό είναι ένα σημάδι υπερβολικής ανάμιξης στη ζωή και τη σχέση σας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό μαρτυρά ότι η σχέση του συντρόφου σας με τους γονείς του, βασίζεται στις ενοχές. Αν τα πεθερικά σας, είναι καταπιεστικοί σαν γονείς, αν δεν μπορούν να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, τότε μάλλον θα είναι δύσκολο για τον σύντροφό σας, να βάλει όρια. Γι’ αυτό νομίζουν πως, ό,τι και αν θέλει ο γονιός τους, έχει πάντα  προτεραιότητα.

Γεμίζουν τις ευτυχισμένες στιγμές με άγχος

Τα ορόσημα στη ζωή, γεγονότα όπως ο γάμος, μια εγκυμοσύνη, η αγορά ενός σπιτιού, είναι από μόνα τους στρεσογόνα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ανάμιξη των πεθερικών, μπορεί να επιδεινώσει τα πράγματα. Είναι ικανοί να αμαυρώσουν τις όμορφες στιγμές. Αυτό το κάνουν έχοντας εγωιστικά κίνητρα, και θέλοντας να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους προσδοκίες.

Ενδέχεται επίσης, οι προσδοκίες τους να είναι υψηλές επειδή έχουν πληρώσει οι ίδιοι για τον γάμο, ή μέρους αυτού. Αν ο σύντροφός σας ενδώσει στις πιέσεις τους, τα πράγματα σίγουρα θα χειροτερέψουν.

Ο/ η σύντροφος δεν έχει τη θέση του παιδιού

Είναι οι περιπτώσεις όπου το παιδί παίρνει τη θέση του γονιού και φροντίζει εκείνο τις συναισθηματικές ή σωματικές ανάγκες του γονιού του. Τα πεθερικά, στις περιπτώσεις αυτές, θεωρούν το παιδί τους περισσότερο ως σύντροφο.

Μπορεί δηλαδή να θέλουν να μιλούν στο παιδί τους για θέματα που κανονικά, θα έπρεπε να μιλούν σε κάποιον φίλο. Αν γίνετε προτεραιότητα για τον σύντροφό σας, μπορεί να πυροδοτήσετε τη ζήλεια της πεθεράς. Μπορεί μπροστά σας να είναι «μέλι – γάλα», αλλά  από πίσω σας να σπέρνουν παθητικό – επιθετικά σχόλια και αμφιβολίες για τη σχέση σας.

Κουτσομπολεύουν άλλα μέλη της οικογένειας

Όσο γνωρίζεστε με τα πεθερικά σας, μπορεί να νιώσουν άνετα ώστε ν’ αρχίσουν να μιλούν ελεύθερα μπροστά σας. Μπορεί να λένε λεπτομέρειες σχετικά με τις οικογενειακές σχέσεις και ν’ ακούσετε αρνητικά σχόλια για διάφορους συγγενείς.

Μπορεί η πρόθεσή τους να είναι να σας κάνουν να νιώσετε άνετα και ότι ανήκετε στην οικογένεια. Το κουτσομπολιό όμως για άλλα μέλη της οικογένειας, δείχνει αναξιοπιστία. Ο σύντροφος του παιδιού, λαμβάνει το μήνυμα ότι «και για εμένα τα ίδια θα λένε».

Ο φόβος σχετικά με το τι μπορεί να λένε τα πεθερικά πίσω από την πλάτη σας, μπορεί να σας κάνει να καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, να μην τα εκφράζετε στον σύντροφό σας, ειδικά αν η συζήτηση αφορά τους γονείς του.

Δεν νιώθετε ασφάλεια κοντά τους

Οι ειδικοί εξηγούν ότι, μπορεί πολλά πεθερικά να είναι φιλικά και να υποδέχονται θερμά τον / τη σύντροφο του παιδιού τους, όμως η πραγματική απόδειξη της εγγύτητας, είναι ο χρόνος.

Σε μια υγιή δυναμική δηλαδή, όσο περισσότερο χρόνο είστε στην οικογένεια, τόσο πιο άνετα και φυσικά θα νιώθετε. Θα αρχίσετε να ανοίγεστε περισσότερο και να νιώθετε ότι θέλουν το καλύτερο, τόσο για εσάς, όσο και για τον σύντροφό σας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι σημαντικό να νιώθετε ότι η οικογένεια του συντρόφου, σας αγκαλιάζει και σας αποδέχεται γι’ αυτό που πραγματικά είστε.  Έχει σημασία να νιώθετε ασφάλεια όταν είστε κοντά τους.

Ένα σημάδι παρεμβατικότητας των πεθερικών, είναι ο φόβος που νιώθετε ότι κάθε σας κίνηση ή απόφαση,  μπορεί να πυροδοτήσει τον θυμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις