Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Οι παμπ... είδος προς εξαφάνιση σε δύο χώρες! Γιατί κλείνουν 50 κάθε μήνα - Μάλιστα, ακόμη περισσότερες παμπ μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν τις πόρτες τους το 2025

 


Πενήντα παμπ τον μήνα κλείνουν σε όλη την Αγγλία και την Ουαλία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι οι αυξήσεις στη φορολογία το 2025, θα φέρει κι άλλα λουκέτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας πληροφοριών για ακίνητα Altus, 305 παμπ αναγκάστηκαν να κλείσουν οριστικά τις πόρτες τους κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των παμπ στην Αγγλία και την Ουαλία μειώθηκε σε 39.096 στα τέλη Ιουνίου.

Ο συνολικός αριθμός περιλαμβάνει επίσης τις παμπ που προσφέρονται προς ενοικίαση, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός όσων λειτουργούν είναι ακόμη μικρότερος.

Οι παμπ που «εξαφανίστηκαν» από τις κοινότητες που κάποτε εξυπηρετούσαν είτε κατεδαφίστηκαν είτε μετατράπηκαν σε άλλους τύπους χρήσης, όπως σπίτια, γραφεία ή ακόμη και παιδικούς σταθμούς, σύμφωνα με την Altus.


Ο ρυθμός κλεισίματος είναι χαμηλότερος από το πρώτο εξάμηνο του 2023, όταν εξαφανίστηκαν 383 παμπ, που αντιστοιχεί σε 64 παμπ που κλείνουν κάθε μήνα, αναφέρει η Guardian. 

Γιατί υπάρχουν φόβοι πως θα κλείσουν και άλλες παμπ 

Ο Alex Probyn, πρόεδρος του τμήματος φορολογίας ακινήτων της Altus Group, δήλωσε ότι ακόμη περισσότερες παμπ μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν τις πόρτες τους το επόμενο έτος, καθώς αντιμετωπίζουν ένα «διπλό χτύπημα» επιπλέον κόστους λόγω του πληθωρισμού και της κατάργησης της ελάφρυνσης των επιχειρηματικών συντελεστών.

Οι επιχειρήσεις εστίασης έλαβαν 100% ελάφρυνση των επιχειρηματικών συντελεστών από την κυβέρνηση μεταξύ 2020 και 2022 ως απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού. Στη συνέχεια μειώθηκε στο 75%, αλλά θα καταργηθεί από τον ερχόμενο Απρίλιο.


Το UKHospitality έχει εκτιμήσει ότι αυτό θα μπορούσε να κοστίσει στις επιχειρήσεις επιπλέον 928 εκατ. λίρες και να οδηγήσει σε τετραπλασιασμό των λογαριασμών για ορισμένες εταιρείες.


Εκπρόσωπος της British Beer and Pub Association δήλωσε: «Ενώ γνωρίζουμε ότι οι ζυθοποιίες και οι παμπ διοχετεύουν δισεκατομμύρια στην οικονομία, η τεράστια συμβολή τους στην κοινωνία είναι ανεκτίμητη, γι' αυτό και κάθε κλείσιμο είναι καταστροφικό. Η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό για να μειώσει τον φόρο στην μπύρα, να μεταρρυθμίσει τους επιχειρηματικούς συντελεστές και να διατηρήσει την απαλλαγή από τους επιχειρηματικούς συντελεστές κατά 75%, ώστε οι παμπ να διατηρηθούν ανοικτές».

Σε πόσες παμπ έχουν μπει λουκέτα 

Η ανάλυση του Altus διαπίστωσε ότι η βορειοδυτική Αγγλία κατέγραψε τα χειρότερα αποτελέσματα αφού 46 παμπ έκλεισαν κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Τα νοτιοδυτικά και τα East Midlands ήταν οι περιοχές με το επόμενο υψηλότερο κλείσιμο, με 37 έκαστη, ενώ στην Ουαλία έκλεισαν 15.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις