Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Τα 4 πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος είναι καταδικασμένος να αποτύχει

 


Μήπως αναρωτιέστε αν πρέπει να συνεχίσετε να προσπαθείτε για τον γάμο σας ή αν πλέον είναι καταδικασμένος;

Υπάρχουν τέσσερα χαρακτηριστικά σημάδια στις σχέσεις, που μαρτυρούν πότε αυτές είναι καταδικασμένες να διαλυθούν.

Η  Ashley Seeger, συγγραφέας και ειδική σε θέματα σχέσεων, εξηγεί πώς καταλαβαίνει τις πιθανότητες επιβίωσης μιας συντροφικής σχέσης.

«Συνήθως φαίνεται ποια ζευγάρια θα τα καταφέρουν και ποια όχι»

Τα 4 πρώιμα σημάδια που δείχνουν ότι ένας γάμος είναι καταδικασμένος να αποτύχει

  • Απροθυμία για προσπάθεια
  • Επικοινωνία με έμμεση περιφρόνηση
  • Δυσαρέσκεια των συντρόφων
  • Περιφρόνηση

Απροθυμία για προσπάθεια

«Δεν μπορείς να προβλέψεις την έκβαση μιας θεραπευτικής παρέμβασης. Συνάντησα ζευγάρια που με έχουν εκπλήξει με τις αλλαγές που κατάφεραν να πετύχουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα» λέει η Άσλεϊ Σίγκερ.

Μην βιαστείτε να υποβάλετε αίτηση διαζυγίου.

Σχετική έρευνα από το  Κρατικό Πανεπιστήμιο του Φορτ Χέις για τη σύγκρουση και την ικανοποίηση στις συντροφικές σχέσεις υποστηρίζει ότι οι περισσότερες διαμάχες μπορούν να επιλυθούν αν το ζευγάρι είναι πρόθυμο να προσπαθήσει συνειδητά.

Επικοινωνία με έμμεση περιφρόνηση

«Ένα από τα πιο εμφανή σημάδια που δείχνουν μια βαθιά προβληματική σχέση είναι η περιφρόνηση».

Η περιφρόνηση στη μη λεκτική επικοινωνία ενός ζευγαριού, πάντα δείχνει ένα βαθύτερο πρόβλημα, που μάλλον υπάρχει στη σχέση για πολύ καιρό.

Η περιφρόνηση είναι ο θυμός που εκφράζεται προς κάποιον που πιστεύετε ότι είναι κατώτερος σας, και αν πιστεύετε ότι ο σύζυγός σας είναι κατώτερος σας, η σχέση της έχει χάσει την ισορροπία της, όπως καταδεικνύει έρευνα από το Ινστιτούτο Gottman.

Δυσαρέσκεια των συντρόφων

Η μη λεκτική περιφρόνηση μπορεί να εκφραστεί με διάφορες μορφές. Με μορφασμούς, με το βλέμμα και με χειρονομίες ή άλλες ενέργειες που δείχνουν περιφρόνηση, απογοήτευση ή δυσαρέσκεια.

Η Άσλεϊ Σίγκερ εξηγεί: «Όταν βλέπω ένα ζευγάρι που έχει συχνές διαμάχες, δίνω 50-50 πιθανότητες επιβίωσης». 

Αντίθετα, η γενναιοδωρία, η περιέργεια και η αγάπη είναι τα θεμέλια για μια μακροχρόνια και ευτυχισμένη σχέση.  Η περιφρόνηση είναι σαν δηλητήριο που καταστρέφει την εμπιστοσύνη και την αγάπη μεταξύ των συντρόφων, καθιστώντας αδύνατη τη συγχώρεση και την επίλυση των προβλημάτων.

Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να διαλύσει μια σχέση τόσο γρήγορα όσο η περιφρόνηση.

Η σχέση διαλύεται μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας

Η περιφρόνηση που εκδηλώνεται με μη λεκτικούς τρόπους, είναι ιδιαίτερα επιζήμια για μια σχέση, καθώς μπλοκάρει την επικοινωνία και αποτρέπει την επίλυση προβλημάτων.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο DePauw σχετικά με την αντίληψη και την επικοινωνία των μη λεκτικών συναισθημάτων στις στενές σχέσεις αποκαλύπτει πώς δεν υπάρχει τρόπος διόρθωσης μιας σχέσης που έχει διαβρωθεί από την έκφραση περιφρόνησης.

Η περιφρόνηση, είναι ένδειξη παραίτησης και εγκατάλειψης. Παράλληλα, είναι εμπόδιο για την επικοινωνία και τη συναισθηματική εγγύτητα. Περιφρονώντας τον σύντροφό σας, τον κάνετε να κλείνεται στον εαυτό του, τόσο συναισθηματικά, όσο και τελικά, σωματικά.

Αν η διένεξη έχει γίνει καθημερινότητα στη σχέση σας, απευθυνθείτε σ’ έναν σύμβουλο ώστε να σας βοηθήσει να βρείτε έναν τρόπο επίλυσης του προβλήματος, όσο υπάρχει ακόμη χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις