Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Στα 35 της έχασε 50 κιλά και βελτίωσε την υγεία της – «Αυτά είναι τα μυστικά διατροφής και άσκησης στα οποία ορκίζομαι»

 


Η Jemma Hahn έχασε 50 κιλά αλλάζοντας τη διατροφή της και δοκιμάζοντας νέες προπονήσεις. Η μητέρα τεσσάρων παιδιών μοιράζεται όσα έχει μάθει κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς της να χάσει βάρος από το 2021 που ζύγιζε 105 κιλά.

Η 35χρονη γυναίκα από την Αυστραλία, όταν ζύγιζε 105 κιλά ήξερε ότι έπρεπε να κάνει μια δραστική αλλαγή στον τρόπο ζωής της. Έτσι υιοθέτησε μια διατροφή πλούσια σε υγιεινές τροφές και ανακάλυψε την αγάπη της για το κολύμπι και τις προπονήσεις στο σπίτι. Ήταν μια νέα εμπειρία για την ίδια, καθώς είχε περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της δοκιμάζοντας δίαιτες της μόδας, χωρίς να της αρέσει αυτό που έβλεπε στον καθρέφτη ενώ παράλληλα είχε πάθει εμμονή με τους αριθμούς της ζυγαριάς.

Τον Φεβρουάριο του 2022, υποβλήθηκε σε δύο σοβαρές προληπτικές χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο αφού ανακάλυψε ότι είχε το γονίδιο BRCA1. Κατά τη διάρκεια της επώδυνης ανάρρωσής της, πήρε 10 κιλά. Έτσι στράφηκε ξανά σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής 6 μήνες αργότερα και έχασε επιπλέον 30 κιλά.

Από την κακή διατροφή στη μεταμόρφωση

Στα 55 κιλά και έχοντας χάσει το περιττό βάρος, η Jemma μοιράζεται όλα όσα έχει μάθει τα τελευταία χρόνια και πώς διατηρείται σε φόρμα και περιποιείται το σώμα της ενώ τηρεί το φορτωμένο της πρόγραμμα. Πριν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο ζωής της, συχνά παρέλειπε το πρωινό και το μεσημεριανό και βασιζόταν στον καφέ για να την κρατάει όλη την ημέρα. Πεινούσε τόσο πολύ που έτρωγε σνακ όλο το απόγευμα και ένα μεγάλο γεύμα για δείπνο, συνήθως με πολύ κρέας, συνοδευόμενο από επιδόρπιο.

«Ο μεταβολισμός μου δεν λειτουργούσε καλά. Προσπαθούσα να χάσω βάρος και στερούσα τον εαυτό μου από τα τρόφιμα ή παρέλειπα γεύματα», δήλωσε η Jemma. «Αυτό ήταν απλώς μη βιώσιμο και το βάρος θα επέστρεφε. Τώρα τρώω τα φαγητά που θέλω γιατί με κάνουν εμένα και το σώμα μου να νιώθουμε καλά. Αυτό που θεωρώ σήμερα λιχουδιά δεν θα το έτρωγα ποτέ πριν. Η διατροφή μου είναι επίσης 80% φυτική και νιώθω καλύτερα από ποτέ».

Η διατροφή για να χάσει κιλά

Η Jemma καταναλώνει υγιεινές τροφές σε κάθε γεύμα, πιάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, πολλά δημητριακά και τρόφιμα υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. «Το δέρμα μου φαίνεται πιο νεανικό, νιώθω πιο υγιής, είμαι πιο χαρούμενη και έχω υγιές έντερο. Έχω περισσότερη ενέργεια και ο μεταβολισμός μου λειτουργεί καλά, οπότε όταν σηκώνομαι τρώω αμέσως και προσπαθώ να μην πίνω καφέ μέχρι το τέλος του πρωινού για να παίρνω την ενέργειά μου από το φαγητό αντί από την καφεΐνη». Και αυτό είναι μόνο από τη διατροφή της.

«Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών, οπότε είμαι πολύ απασχολημένη, αλλά έχω μάθει να δίνω προτεραιότητα στην άσκηση – αυτό είναι που με κάνει νοητικά και σωματικά υγιή, κάτι που με βοηθά να είμαι καλύτερη γονέας», δήλωσε η Jemma.

Το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί

Η Jemma κάνει κολύμβηση 2 έως 3 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά, κατά μέσο όρο 60 γύρους (1,5 χλμ.). Όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά την κολύμβηση πριν από 12 μήνες, μπορούσε να κάνει μόνο 30 γύρους σε μία συνεδρία, αλλά τον Ιούνιο έφτασε στους 50 και τον Οκτώβριο στα 60.

«Κάνω επίσης γυμναστική από το σπίτι και προπονήσεις για τον κορμό και το κάτω μέρος του σώματος με τα ρωμαϊκά δαχτυλίδια και το τραπέζι και τον κορμό και το πάνω μέρος του σώματός μου», είπε η Jemma.

Για μια πιο παραδοσιακή προσέγγιση, η Jemma είναι οπαδός της εκτέλεσης σετ προπόνησης από το σπίτι ενώ μαθαίνει Pilates και ασκήσεις κορμού από την εφαρμογή Healthy Mummy που παρακολουθεί στην τηλεόρασή της. «Περπατάω τακτικά, τρέχω όταν νιώθω ότι θέλω να ιδρώσω (μπορώ να κάνω 2,6 χιλιόμετρα σε 15 λεπτά) και χορεύω. Είμαι πρώην εκπαιδεύτρια Zumba, οπότε έχω αμέτρητες ρουτίνες άσκησης στο κεφάλι μου και απλά βάζω τη μουσική και ξεκινάω», είπε.

Η στοργική μητέρα φροντίζει επίσης να χρησιμοποιεί τις σκάλες αντί για ανελκυστήρες ή κυλιόμενες σκάλες και παίζει με τα παιδιά της αντί να τα παρακολουθεί από μακριά. «Εάν είμαστε σε πάρκα ή στο σπίτι, είμαι στις κούνιες και στο τραμπολίνο μαζί τους», είπε.

«Τα παιδιά μου αγαπούν τον νέο μου εαυτό, είμαι πιο διασκεδαστική και πολύ χαρούμενη που τα έχω εμπνεύσει και ενθαρρύνει να γίνουν πιο δραστήρια μέσα τους, να τρώνε πιο υγιεινά και να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές. Έχουν παρακολουθήσει πώς οι επιλογές που έκανα με μεταμόρφωσαν και μου έχουν δώσει μια εντελώς νέα πνοή ζωής. Είναι όλοι πολύ υποστηρικτικοί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις