Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Στα 32 της έχασε 40 κιλά μέσα σε 12 μήνες – «Αυτή είναι η συμβουλή που δίνω στις μαμάδες που θέλουν να χάσουν βάρος»

 


Μητέρα τριών παιδιών αποκαλύπτει το καλλίγραμμο της σώμα μετά από μια “σουρεαλιστική”, όπως την χαρακτηρίζει η ίδια, απώλεια βάρους 40 κιλών μέσα σε μόλις 12 μήνες. Η 32χρονη γυναίκα από την Αυστραλία κατάφερε να χάσει βάρος μέσα σε ένα χρόνο μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού.

Η Laura Kukulovski οφείλει ένα μέρος της επιτυχημένης προσπάθειάς της στο πρόγραμμα The Healthy Mummy. Τον Φεβρουάριο του 2021 ζύγιζε 95 κιλά, μετά τη γέννηση του τρίτου της παιδιού. Έπειτα, έχασε 30 κιλά σε μόλις 7 μήνες μετά την έναρξη ενός προγράμματος απώλειας βάρους και έκτοτε έχει χάσει άλλα 10 κιλά. Πλέον ζυγίζει 55 κιλά.

Η Laura έκανε τεράστιες αλλαγές στη ζωή της για να χάσει κιλά και να διατηρήσει σταθερό το βάρος της. Αντικατέστησε αρκετές τροφές με υγιεινές εναλλακτικές, ενώ παράλληλα έκοψε τα fast food και τα ενεργειακά ποτά από τη διατροφή της. Πριν από την απόφασή της να υιοθετήσει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, το βάρος της είχε αυξηθεί γρήγορα λόγω της κατανάλωσης φαγητού από delivery και της λήψης φαρμάκων.

Από την αύξηση βάρους στην μεγάλη απώλεια κιλών

«Ξεκίνησα να παίρνω κάποια φάρμακα όταν ήμουν 30 ετών και γρήγορα πήρα 20 κιλά μέσα σε λίγους μήνες», δήλωσε η Laura. «Δεν ήμουν μεγαλόσωμο κορίτσι μεγαλώνοντας, οπότε ήταν μια περίεργη αίσθηση να κουβαλάω τόσο πολύ βάρος. Δεν είχα ιδέα πώς να χάσω το βάρος».

Η Laura είπε ότι ένας από τους φίλους της την ενθάρρυνε να συμμετάσχει στην ιδιωτική σελίδα υποστήριξης The Healthy Mummy στο Facebook – ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην βοήθεια των γυναικών να επιτύχουν τους στόχους υγείας τους. Αλλά το ταξίδι απώλειας βάρους της Laura δεν θα ξεκινούσε για λίγο. «Έμεινα έγκυος λίγο μετά την ένταξή μου στην ομάδα και πήρα ακόμα περισσότερο βάρος. Το χειρότερο ήταν όταν η κοιλιά μου δεν αδυνάτισε μετά τον τοκετό».

Η νεαρή γυναίκα σύντομα ανακάλυψε ότι έπασχε από διάσταση των ορθών κοιλιακών μυών – τον διαχωρισμό των κοιλιακών μυών – με αποτέλεσμα να φαίνεται ακόμα έγκυος μήνες μετά την καισαρική. «Βγήκα για ποτά με μερικούς φίλους περίπου τρεις μήνες μετά τη γέννηση του γιου μου. Υπήρχε ένας φωτογράφος στην εκδήλωση που τράβηξε πολλές φωτογραφίες και τις ανέβασε στο Facebook. Τρόμαξα όταν είδα τις φωτογραφίες – δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο άσχημα νόμιζα ότι έδειχνα. Τότε δεσμεύτηκα ότι θα χάσω βάρος και θα προστατεύσω την υγεία μου».

Η νεαρή μητέρα ξεκίνησε με μικρά βήματα, κάνοντας βόλτες και προπονήσεις στο σπίτι που διαρκούσαν από 15 έως 30 λεπτά. Επίσης, αντικατέστησε όλα τα τρόφιμα που αγόραζε με ολικής αλέσεως εναλλακτικές επιλογές που θα τη βοηθούσαν να παραμείνει υγιής.

Παρατήρησε ότι τα γούστα της άρχισαν να αλλάζουν μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες – όταν άρχισε να λαχταράει υγιεινά τρόφιμα αντί για το “αηδιαστικό” φαγητό που η οικογένειά της έπαιρνε σε delivery τρεις βραδιές την εβδομάδα. «Τα παιδιά μου εξακολουθούν να παίρνουν fast food ή πίτσα κάποιες μέρες – αλλά δεν τρώω τίποτα από αυτά. Συνήθως τρώω φρέσκα τρόφιμα όπως σαλάτες. Επίσης ασχολήθηκα πολύ με το προετοιμασία των γευμάτων, λατρεύω να έχω πράγματα έτοιμα όταν πεινάω. Μία ή δύο μέρες την εβδομάδα επικεντρώνομαι στο μαγείρεμα, ώστε να έχω κάτι στην κατάψυξη για μια βραδιά που βαριέμαι».

Η συμβουλή της Laura στις μαμάδες που θέλουν να χάσουν βάρος

Η συμβουλή της Laura στις μαμάδες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με την δική της, είναι να ξεκινήσουν με αργά βήματα. «Όταν περνάτε χρόνια καλλιεργώντας τον τρόπο ζωής και τη διατροφή σας, είναι πραγματικά δύσκολο να αλλάξετε τα πάντα από τη μια στιγμή στην άλλη. Θέλω οι άνθρωποι να πάρουν τον χρόνο τους και να κάνουν μικρές αλλαγές, δεν υπάρχει βιασύνη».

Το βάρος της μητέρας άρχισε να “πέφτει” μέσα σε λίγους μήνες και κατάφερε να χάσει 30 κιλά τους πρώτους 7 μήνες και άλλα 10 κιλά να αργότερα. «Ήταν πραγματικά σουρεαλιστικό, το βάρος μου ήταν εκεί και μετά ξαφνικά δεν ήταν. Προσπάθησα να κάνω κάτι μικρό κάθε μέρα, όπως να κάνω καθίσματα όταν έπαιρνα τα παιχνίδια των παιδιών μου ή κρεμούσα τα πλυμένα ρούχα».

Η Laura ξεκίνησε την προσπάθειά της με το πρόγραμμα γυμναστικής “28 Day Stronger” της Nathalia Melo, το οποίο επικεντρώνεται στην καύση θερμίδων και την αύξηση της μυϊκής μάζας. «Μου αρέσει να κάνω Pilates και προπόνηση κορμού, με βοηθάει πραγματικά να ανακουφίσω την ένταση και να ενισχύσω τους μύες μου με έναν ήπιο τρόπο. Δεν θέλω ποτέ να φαίνομαι ογκώδης».

Παραδέχτηκε επίσης ότι είναι “άνθρωπος της συνήθειας”. «Ξεκινώ κάθε πρωί με ένα smoothie με αλατισμένη καραμέλα και μετά φτιάχνω κάποιες συγκεκριμένες συνταγές – όπως ρολά από ρύζι, λαζάνια και κοτόπουλο στο φούρνο. Τρώω επίσης σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως muffins, ρολά λουκάνικου και τυρί με κράκερς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις