Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Έχει 29 χρόνια διαφορά ηλικίας με τον σύζυγό της και νιώθει δυστυχισμένη – «Η ζωή μου τώρα ξεκινά, ενώ η δική του ολοκληρώνεται»


 Η μεγάλη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, στην αρχή φαίνεται γοητευτική και συναρπάζει και τους δύο συντρόφους. Δυστυχώς, η πραγματικότητα δημιουργεί μια διαφορετική κατάσταση με το πέρασμα των χρόνων.

Μια 35χρονη γυναίκα και ο 64χρονος άνδρας της, είναι παντρεμένοι και έχουν τρία παιδιά ηλικίας 8, 10 και 12 ετών.

Τον γνώρισε όταν εκείνη ήταν 21 ετών και τότε δεν την προβλημάτιζε η διαφορά ηλικίας.

Με το πέρασμα των χρόνων, ο άνδρας της αποδείχθηκε εξαιρετικός σύντροφος και πατέρας.

«Φροντίζοντας τον ηλικιωμένο πατέρα μου, κατάλαβα τι με περιμένει»

Ο πατέρας της πέθανε πριν από δύο χρόνια και, στη διάρκεια της φροντίδας του, η γυναίκα συνειδητοποίησε τη σκληρή πραγματικότητα της τρίτης ηλικίας.

Ο πατέρας της νόσησε βαριά για έξι μήνες προτού πεθάνει. Η φροντίδα του ήταν μια εξουθενωτική δουλειά πλήρους απασχόλησης για την ίδια, την μητέρα της και τις αδελφές της, οι οποίες βοηθούσαν. Ήταν μια κατάσταση τόσο εξαντλητική, όσο και ψυχοφθόρα.

«Ανακάλυψα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου»

Λίγους μήνες μετά τον θάνατο του πατέρα της, η γυναίκα ξεκίνησε να σπουδάζει και αισθάνθηκε πως για πρώτη φορά στη ζωή της, ανακάλυψε τι θέλει να κάνει.

Ο άνδρας της, την στηρίζει πολύ στις σπουδές της, δούλευε λιγότερες ώρες για να φροντίζει τα παιδιά και η γυναίκα του να μην χάνει τις διαλέξεις.

«Αισθάνομαι ότι η δική μου ζωή τώρα ξεκινά, ενώ του άνδρα μου, ολοκληρώνεται».

«Δεν έχουμε τίποτα κοινό. Δεν κάνουμε τίποτα μαζί. Πασχίζουμε, επειδή τα παιδιά έχουν πολλές, διαφορετικές δραστηριότητες, να βρούμε κοινό χρόνο αλλά ακόμη και όταν βρισκόμαστε, δεν κάνουμε τίποτα. Εγώ έχω τα δικά μου ενδιαφέροντα και εκείνος, τα δικά του».

«Φοβάμαι και για την μητέρα μου, την οποία θα πρέπει επίσης να φροντίζω»

Τη γυναίκα την απασχολεί και η φροντίδα της μητέρας της, η οποία μεγαλώνοντας, χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Τα παιδιά της θα εξακολουθούν να την έχουν ανάγκη και η γυναίκα νιώθει ότι πρέπει πάντα να τα στηρίζει.

Την ίδια στιγμή, ο άνδρας της μεγαλώνει και θα την έχει περισσότερη ανάγκη, όπως και η μητέρα της. Η γυναίκα νιώθει ότι πνίγεται και φοβάται όταν σκέφτεται το μέλλον της.

«Δεν νομίζω ότι θα τα καταφέρω. Ακούγεται εγωιστικό αλλά η ζωή μου θα είναι εφιάλτης αν περάσω τα επόμενα 20+ χρόνια φροντίζοντας άλλους».

«Έχω μιλήσει στον άνδρα μου για τους φόβους μου και εκείνος, όπως είναι αναμενόμενο, φοβάται τι θα απογίνει αν εγώ φύγω. Νιώθω απαίσια».

«Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η διαφορά της ηλικίας»

«Δυσκολευόμαστε οικονομικά και η σκέψη να τον αφήσω μόνο του με στενοχωρεί. Χώρια που έχει διαγνωστεί με μια ιάσιμη μορφή καρκίνου και μέσα στον χειμώνα, ξεκινά θεραπείες, πράγμα που χειροτερεύει τις τύψεις μου».

Σκέφτεται ν’ αφήσει τον άνδρα της επειδή, όταν τον γνώρισε ήταν πολύ μικρή και έχει αλλάξει στη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν. Τώρα δεν νομίζει ότι είναι ο ιδανικός σύντροφος για εκείνη.

Ενώ εξακολουθεί ν’ αγαπά τον άνδρα της, τα πηγαίνουν καλά, δεν είναι ερωτευμένη μαζί του πλέον.

Έχει επίγνωση ότι, σε σχέση με προβλήματα που έχουν άλλα ζευγάρια, όπως η απιστία, το δικό της είναι ασήμαντο όμως, αυτή είναι η ζωή της και έτσι αισθάνεται.

Υπάρχουν φορές που η γυναίκα πασχίζει να συνεννοηθεί με τον άνδρα της και είναι και οι δύο σε άμυνα. Μαζί με την έλλειψη κοινών ενδιαφερόντων και τις τρεις δεκαετίες να τους χωρίζουν ηλικιακά, το πρόβλημα μοιάζει ανεπίλυτο.

«Ο άνδρας μου πιστεύει ότι η αγάπη αρκεί για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και φτάνει να φροντίζεις τον άλλον αλλά, δεν το έχει κάνει ποτέ για εμένα», συμπληρώνει.

«Σκέφτομαι πως θα ήταν αν γνώριζα κάποιον στην ηλικία μου»

«Η φροντίδα του ηλικιωμένου πατέρα μου ήταν θλιβερή, εξουθενωτική, επώδυνη. Όταν φρόντιζα τον πατέρα μου, ο άνδρας μου κοιτούσε τα παιδιά, άρα δεν έχει πλήρη εικόνα. Την μητέρα μου, τη διέλυσε».

«Θέλω να αποφοιτήσω, να ξεκινήσω την καριέρα μου, να καταφέρω να σταθεροποιηθώ οικονομικά με την ελπίδα να στηρίζω τα παιδιά μου όσο μεγαλώνουν».

Δεν θέλει να εγκαταλείψει τον άνδρα της για να βρει κάποιον άλλον, άλλωστε τα παιδιά της την έχουν ανάγκη για πολλές ώρες την ημέρα, όμως η σκέψη ενός άλλου συντρόφου, υπάρχει στο μυαλό της.

Σκέφτεται πως θα ήταν αν γνώριζε έναν άλλο σύντροφο, ιδανικά κάποιον στην ηλικία της και στην ίδια φάση της ζωής με εκείνη, όσο σκληρό και αν ακούγεται.

Η γυναίκα ανησυχεί και φαντάζεται τα χειρότερα σενάρια. Γίνεται πολύ δραματική επειδή φοβάται ότι το μέλλον της μπορεί να ξεπεράσει τους χειρότερους φόβους της.

«Ο άνδρας μου είναι απερίγραπτα θλιμμένος με εμένα, οι συζητήσεις μας καταλήγουν πάντα σε αδιέξοδο», εξηγεί η γυναίκα.

«Περιμένουμε να ξεκινήσουμε συμβουλευτική αλλά το χάσμα της ηλικίας μας θα είναι πάντα το ίδιο. Μου έχει πει ότι, αν ποτέ φύγω θα καταρρεύσει, φοβάται για μέλλον, πράγμα που με κάνει να νιώθω χειρότερα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.