Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ένα στρέμμα κάνναβης παράγει 25 % περισσότερο οξυγόνο από ένα στρέμμα δάσους...


 Ένα στρέμμα κάνναβης παράγει 25 % περισσότερο οξυγόνο από ένα στρέμμα δάσους και εγγυάται μια παροχή κυτταρίνης που είναι περίπου διπλάσια.

Ένα στρέμμα κάνναβης μεγαλώνει μέσα σε 6 μήνες, ενώ ένα δάσος μεγαλώνει για δεκαετίες πριν τη συγκομιδή του.

Φτιάχνοντας χαρτί κάνναβης, θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε εκατομμύρια εκτάρια δάσους κάθε χρόνο.

Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών, στην κατασκευή ακόμα και ως βιοκαύσιμο. 

Κάνναβη:

Η κάνναβη είναι πράγματι ένα εξαιρετικά πολυχρηστικό φυτό με πολλές περιβαλλοντικές και οικονομικές ωφέλειες. Ας δούμε μερικά από τα σημεία που αναφέρω πιο πάνω:

🦩Παραγωγή οξυγόνου: Η κάνναβη μπορεί να παράγει περισσότερο οξυγόνο σε σύγκριση με πολλά άλλα φυτά, λόγω της ταχείας ανάπτυξής της και της μεγάλης φυλλικής επιφάνειας. 

🐓Παραγωγή κυτταρίνης: Η κάνναβη είναι πλούσια σε κυτταρίνη, η οποία είναι βασικό συστατικό για την παραγωγή χαρτιού. Ένα στρέμμα κάνναβης μπορεί να παράγει περίπου διπλάσια ποσότητα κυτταρίνης σε σύγκριση με ένα στρέμμα δάσους.

🐣Χρόνος ανάπτυξης: Η κάνναβη μεγαλώνει πολύ γρήγορα, συνήθως μέσα σε 4-6 μήνες, ενώ τα δάση χρειάζονται δεκαετίες για να αναπτυχθούν πλήρως.

🌳Εξοικονόμηση δασών: Η χρήση κάνναβης για την παραγωγή χαρτιού θα μπορούσε να μειώσει την ανάγκη για υλοτομία δασών, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση των δασικών εκτάσεων.

🐥Πολλαπλές χρήσεις: Η κάνναβη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς τομείς, όπως στην παραγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, στην κατασκευή υλικών και ως βιοκαύσιμο.

Είναι εντυπωσιακό πόσο πολυχρηστικό είναι αυτό το φυτό...

ΣΧΟΛΙΟ:

Κ. Γιάννης

Μόνο που τα δέντρα ρυθμίζουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος κ απορροφούν το CO2 από την ατμόσφαιρα. Επίσης έχουν προτευοντα ρόλο στην συγκέντρωση κ την καθαροτητα των βροχινων υδάτων.

Άλλωστε το οξυγόνο του πλανήτη παράγεται από την θάλασσα κ όχι απο τα φυτά.

Αλλιώς δεν θα υπήρχε ζωή.🤣

Καλή η κάνναβη για "ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ"

Αλλά σε ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις