Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Αναγκάζει τη σύζυγό του να πληρώσει από την τσέπη της 240 ευρώ επειδή αργεί να πάρει τον γιο τους από τον παιδικό σταθμό – «Δεν είναι ποτέ στην ώρα της»


 Ένας 34χρονος άνδρας και η 33χρονη γυναίκα του, είναι παντρεμένοι για δέκα χρόνια και έχουν έναν γιο τεσσάρων ετών. Ωστόσο, από την αρχή της σχέσης τους, η γυναίκα έχει μια ενοχλητική συνήθεια: πάντα αργεί. Με το ζόρι θυμάται τις σπάνιες φορές που ήταν στην ώρα της για κάτι. Όπως λέει ο ίδιος, αυτό συμβαίνει επειδή η γυναίκα του ξεκινάει την ώρα που υποτίθεται ότι πρέπει να βρίσκεται κάπου.

Αν, για παράδειγμα, έχουν κάνει κράτηση σε ένα εστιατόριο για τις 7:00 μ.μ., εκείνη δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει μέχρι η ώρα να πάει 7:00. Ή, αν είναι να πάνε σε μια ταινία που ξεκινάει στις 18:45, η γυναίκα θα φύγει από το σπίτι εκείνη την ώρα.

“Παλιά το έβρισκα χαριτωμένο. Δεν είναι πλέον”

«Παλιά, το έβρισκα αστείο, μην σας πω και χαριτωμένο. Κάναμε πλάκα και γελούσαμε με τη συνήθειά της αυτή», εξηγεί ο άνδρας. Από τότε όμως που απέκτησαν το παιδί, έχει σταματήσει να το θεωρεί χαριτωμένο. Έχουν σημαντικά ραντεβού για το παιδί, στα οποία δεν επιτρέπεται να καθυστερούν και η συνήθειά της, του προκαλεί έντονο στρες.

Το ίδιο ισχύει και για τον παιδικό σταθμό στον οποίο στέλνουν το παιδί τους από πέρυσι. Καθώς ο άνδρας δουλεύει, η γυναίκα είναι υπεύθυνη ν’ αφήνει και να παίρνει το παιδί από τον παιδικό σταθμό. Προφανώς, η γυναίκα του αργεί και για τα δύο, κάθε μέρα. Μέσα του Αυγούστου, ο άνδρας κατάλαβε ότι, οι υπεύθυνοι από τον παιδικό σταθμό δεν άντεχαν άλλο.

Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όταν ο άνδρας έλαβε ένα μήνυμα από τον παιδικό σταθμό, στο οποίο η διευθύντρια του έλεγε ότι αν οι καθυστερήσεις εξακολουθήσουν, θα τους επιβληθεί πρόστιμο 240 ευρώ. Δηλαδή, κάθε γονιός χρεώνεται περίπου 10 ευρώ για κάθε πεντάλεπτο που αργεί.

«Είμαι σίγουρος ότι καθιέρωσαν το σύστημα των χρεώσεων εξ αιτίας της»

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω αμφιβολία ότι το σύστημα αυτό ξεκίνησε εξ αιτίας της, η οποία αργούσε συστηματικά ήδη από πέρυσι. Προσπάθησα να τη συνετίσω, αλλά είχε έτοιμη και από μια δικαιολογία για το κάθε τι, πράγμα που κάνει αδύνατη την οποιαδήποτε συνεννόηση».

Όταν λοιπόν ήρθε ο λογαριασμός για τις δυο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου, ο άνδρας ανακάλυψε ότι τους είχαν επιβάλει, εκτός από τα δίδακτρα, έξτρα χρέωση 240 ευρώ για τις καθυστερήσεις. Αυτό σημαίνει ότι η γυναίκα αργεί κάθε μέρα περίπου 12 λεπτά.

Εν όψει των χρεώσεων, ο άνδρας ξεκαθάρισε στη γυναίκα του ότι αυτός θα πληρώσει μόνο για το έξοδα του παιδικού σταθμού.

«Μόνη σου θα τα πληρώσεις»

Της ξεκαθάρισε ότι εκείνη είναι υπεύθυνη να πληρώσει το πρόστιμο, το οποίο θα αφαιρούσε από το ποσό που της δίνει για τα προσωπικά της έξοδα. «Στην αρχή δεν το δέχτηκε, λέγοντας ότι δεν έχει λεφτά – εν τω μεταξύ, εκτός από το τηλέφωνο και τον λογαριασμό του ίντερνετ, δεν έχει άλλα έξοδα», αναφέρει ο άνδρας.

Συνοπτικά, άκρη δεν έβγαλαν. Στο τέλος, της είπε ότι, η πληρωμή του προστίμου είναι αποκλειστικά δική της ευθύνη. Της τόνισε ότι είναι καιρός να ενηλικιωθεί.

Η γυναίκα του εξακολούθησε να βρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες. Μετά τον ρώτησε γιατί δεν αφήνει εκείνος το παιδί στον σταθμό και εκείνος τόνισε ότι πρέπει να πηγαίνει στη δουλειά για να τους συντηρεί.

Μετά τον καβγά, ανάμεσά τους επικρατεί μεγάλη ένταση, η οποία επηρεάζει και το παιδί. Στον παιδικό σταθμό δεν υπάρχει περίπτωση να τον δεχτούν, αν πρώτα δεν εξοφλήσουν και το πρόστιμο.

«Νιώθω απαίσια επειδή ‘την πληρώνει’ ο γιος μας, που δεν φταίει σε τίποτα και λατρεύει τον παιδικό σταθμό. Βλέπω όμως ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να την κάνω ν’ αναλάβει τις ευθύνες της».

Εξακολουθεί ωστόσο να πιστεύει ότι έχει δίκιο που είναι αμετακίνητος, έστω και αν αυτό σημαίνει ότι το παιδί τους δεν θα γίνει ξανά δεκτό στον παιδικό σταθμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις