Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ο δρόμος για το 2027: Έτσι θα οδηγηθούμε στις επόμενες κάλπες

 


«Για 1000 μέρες καθαρού πολιτικού χρόνου», μίλησε από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός.

Γεμάτο πολιτικές ειδήσεις ήταν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μετά τον «νεκρό» πολιτικό χρόνο του Αυγούστου.

Ο προ της διάσπασης ΣΥΡΙΖΑ που ΔΕΝ απειλεί

Αρχής γενομένης από τα του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκίασαν μέχρι και την ανεμική ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο Στέφανος Κασσελάκης πλέον θεωρείται «έκπτωτος πρόεδρος».

Τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν κατά πλειοψηφία την πρόταση μομφής στο πρόσωπο του Κασσελάκη, θέτοντάς τον επί της ουσίας εκτός ηγεσίας.

Στην Κουμουνδούρου οδεύουν σε νέες κάλπες, τις δεύτερες μέσα σε ένα χρόνο, με το κλίμα για την «επόμενη μέρα» να είναι πιο αβέβαιο από ποτέ!

Έτσι πλέον το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ήδη βίωνε μία μεγάλη κρίση από τις κάλπες του 2019, βλέπει πλέον το ενδεχόμενο όχι μόνο να εδραιωθεί σε μονοψήφια νούμερα, αλλά και να διασπαστεί!

Το άχρωμο και άνευρο ΠΑΣΟΚ

Ακολούθως η «τρίτη πολιτική δύναμη» στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να μην μπορεί να αποκομίσει το οτιδήποτε από τις απώλειες που εδώ και χρόνια έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα στις τελευταίες Ευρωεκλογές φάνηκε να μην έχει την ικανότητα να «μαζέψει ψήφους» ούτε από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε επίσης μεγάλες απώλειες!

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πλέον αμφισβητείται ανοικτά ακόμα και από λαοπρόβλητα στελέχη του κόμματός του, με το ΠΑΣΟΚ να πηγαίνει και αυτό σε εσωκομματικές κάλπες το φθινόπωρο.

Η συνέχεια είναι άγνωστη μιας και κανείς από τους υποψήφιους για την αρχηγία του κόμματος δεν μοιάζει ικανός να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις «παλιές του δόξες», επαναφέροντάς το σε «κόμμα εξουσίας».

Μητσοτάκης… χωρίς αντίπαλο

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φαντάζονταν το 2019 τα στελέχη της ΝΔ αυτό που θα ακολουθούσε μέχρι σήμερα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Πίσω από τις… κλειστές πόρτες του Μαξίμου θα έπρεπε να… «πανηγυρίζουν» με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αντιπολίτευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε ξανά από τη ΔΕΘ το σενάριο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού, παρά το ότι θα κέρδισε ξανά με διαφορά πρόωρες κάλπες στα τέλη του 2024 ή στις αρχές του 2025.

Το μοναδικό «άγχος» και πίεση για την κυβέρνηση αυτή τη στιγμή είναι η πιθανή επαλήθευση της «κατάρας της δεύτερης 4ετίας», η οποία κατά κανόνα αποδεικνύεται καταστροφική για την εκάστοτε κυβέρνηση.

Από αυτόν τον άγραφο κανόνα δεν ξέφυγαν ούτε ο Κώστας Σημίτης ούτε ο Κώστας Καραμανλής αλλά ούτε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Έτσι λοιπόν με την απουσία αντιπολίτευσης να συνεχίζεται κατά τα φαινόμενα και την επόμενη χρονιά, στο επιτελείο Μητσοτάκη πιστεύουν πως έχουν τον χρόνο προκειμένου να αντιστρέψουν το κλίμα «διάβρωσης» και να διεκδικήσουν με αξιώσεις ξανά μία αυτοδυναμία στις κάλπες του 2027.

Ενδεχομένως στη ΝΔ να προβάλουν και πάλι το δίλημμα «Μητσοτάκης ή… χάος» σε κάτι λιγότερο από τρία χρόνια από σήμερα!

φωτο:eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις