Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιοι ήταν οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί το καλοκαίρι του 2024 στην Ελλάδα - Ποιο νησί προτίμησαν οι Ελληνες και ποιο οι ξένοι τουρίστες

 


Η Ferryscanner, κορυφαία πλατφόρμα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων με έδρα στην Ελλάδα, ανακοινώνει τα αποτελέσματα της επιβατικής κίνησης για το καλοκαίρι του 2024. Παράλληλα, γιορτάζει την 6η επέτειό της στην αγορά, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή πορεία που έχει καθιερώσει την εταιρεία ως βασικό παίκτη στο χώρο της έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ferryscanner, οι δημοφιλέστεροι προορισμοί στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2024 ήταν η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Τήνος, η Αίγινα, η Σύρος, η Μήλος, το Ηράκλειο και η Ίος. Ειδικότερα, η Τήνος κατατάσσεται ως ο προορισμός με την υψηλότερη προτίμηση από Έλληνες ταξιδιώτες, με το 78% των κρατήσεων να προέρχονται από το εσωτερικό της χώρας. Από την άλλη πλευρά, η Σαντορίνη υπήρξε η πιο δημοφιλής επιλογή για ξένους επισκέπτες, με εντυπωσιακό ποσοστό 80% των κρατήσεων να προέρχονται από το εξωτερικό.

Επιπλέον, η Ferryscanner σημείωσε μια εντυπωσιακή αύξηση στη ζήτηση για ευρωπαϊκούς ακτοπλοϊκούς προορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2024. Οι ταξιδιώτες ανακάλυψαν νέους και συναρπαστικούς προορισμούς, με το Ελσίνκι, το Ταλίν, το Μπόντρουμ, το Μπάρι, τους Άγιους Σαράντα και το Μπρίντιζι να ξεχωρίζουν ως οι πιο δημοφιλείς επιλογές. Αυτή η τάση υπογραμμίζει την αυξανόμενη προτίμηση για μοναδικές και αναδυόμενες θαλάσσιες εμπειρίες, επιβεβαιώνοντας την επιθυμία των επιβατών για ποικιλία και ανακάλυψη νέων προορισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις