Ο Νίκολα Τέσλα περιγράφει ένα κινητό τηλέφωνο σε μια συνέντευξη που διεξήγαγε ο δημοσιογράφος Τζον Μπ. Κένεντι και δημοσιεύτηκε σε άρθρο στις 30 Ιανουαρίου 1926 στο περιοδικό Collier's.
Σε ηλικία εξήντα οκτώ ετών, ο Νίκολα Τέσλα κάθεται ήσυχος στη μελέτη του, αναθεωρώντας τον κόσμο που βοήθησε να αλλάξει, προβλέποντας άλλες αλλαγές που πρέπει να έρθουν στα μελλοντικά βήματα της ανθρώπινης φυλής. Είναι ένας ψηλός, αδύνατος, ασκητής που φοράει μαύρα ρούχα και κοιτάζει τη ζωή με σταθερά, βαθυστόχαστα μάτια. Μέσα στην πολυτέλεια ζει πενιχρά, επιλέγοντας τη διατροφή του με ακρίβεια. Απέχει από όλα τα ποτά εκτός από νερό και γάλα και δεν έχει εντρυφήσει ποτέ στον καπνό από την πρώιμη ανδρική ηλικία.
Είναι ο κορυφαίος μηχανικός και εφευρέτης όλων των εποχών.
Ο Νίκολα Τέσλα ήρθε στην Αμερική στην πρώιμη ανδρική ηλικία και η εφευρετική ιδιοφυΐα του βρήκε γρήγορη αναγνώριση. Ο Λόρδος Κέλβιν είπε γι’ αυτόν (πριν τα σαράντα του) ότι είχε συνεισφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο στη μελέτη της ηλεκτρικής ενέργειας.
«Από την αρχή του ασύρματου συστήματος λέω ότι αυτή η νέα τέχνη του εφαρμοσμένου ηλεκτρισμού θα είχε μεγαλύτερο όφελος για την ανθρώπινη φυλή από οποιαδήποτε άλλη επιστημονική ανακάλυψη, γιατί ουσιαστικά εξαλείφει την απόσταση.
«Όταν η ασύρματη επικοινωνία εφαρμοστεί τέλεια,ολόκληρη η Γη θα μετατραπεί σε έναν τεράστιο εγκέφαλο, ο οποίος είναι για να είμαστε ακριβείς, καθώς όλα τα πράγματα είναι σωματίδια ενός πραγματικού και ρυθμικού συνόλου.Θα είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον αμέσως, ανεξαρτήτως απόστασης. Όχι μόνο αυτό, αλλά μέσω της τηλεόρασης και της τηλεφωνίας θα βλέπουμε και θα ακούμε ο ένας τον άλλο τόσο τέλεια σαν να είμαστε πρόσωπο με πρόσωπο, παρά τις ενδιάμεσες αποστάσεις χιλιάδων μιλίων και τα όργανα μέσω των οποίων θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό θα είναι εκπληκτικά απλά σε σύγκριση με το σημερινό μας τηλέφωνο. Ένας άντρας θα μπορεί να κουβαλάει ένα στην τσέπη του γιλέκου του» αναφέρει το κείμενο ΕΔΩ.
Nikola Tesla describing a cell phone in an interview conducted by journalist John B. Kennedy and published in a Jan. 30, 1926, article in Collier's magazine pic.twitter.com/MscYiFjx1J
— Massimo (@Rainmaker1973) September 18, 2024
photo: pixabay
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου