Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Τα 10 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε βρει τον κατάλληλο σύντροφο, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνετε


 Οι σχέσεις δεν είναι στρωμένες με ροδοπέταλα. Πάντα στιγματίζονται από άσχημες μέρες και αρνητικές στιγμές. Ενδεχομένως, να περάσει από το μυαλό σας η σκέψη ότι δεν είστε με τον κατάλληλο άνθρωπο.

Μην ξεχνάτε ότι, όλες οι σχέσεις έχουν σκαμπανεβάσματα. Ο τέλειος σύντροφος, δεν υπάρχει. Για όλους ωστόσο, υπάρχει ο κατάλληλος σύντροφος.

Τα 10 σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε βρει τον κατάλληλο σύντροφο, ακόμη και αν δεν το καταλαβαίνετε

  • Εξαιρετική επικοινωνία
  • Έχετε κοινό σύστημα αξιών
  • Η ευτυχία σας είναι και δική τους – και το αντίστροφο
  • Είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές σας – και το αντίστροφο
  • Συγχωρείτε ο ένας τον άλλον
  • Νιώθετε άνετα στη σιωπή
  • Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον
  • Επιλέγετε ο ένας τον άλλον, κάθε μέρα

Νιώθετε σιγουριά και ασφάλεια

Στον κόσμο της αβεβαιότητας, της ανασφάλειας και των παροδικών σχέσεων, έχετε έναν ασφαλή δεσμό.

Η συναισθηματική ασφάλεια είναι ένα από τα πιο αναγκαία στοιχεία μιας ικανοποιητικής σχέσης και, παράλληλα είναι μια ένδειξη ότι οι σύντροφοι ταιριάζουν.

Σε μια υγιή σχέση, οι σύντροφοι δεν υψώνουν άμυνες.

Δείχνουν την ευάλωτη πλευρά τους, μοιράζονται τους βαθύτερους φόβους και τα όνειρά τους, νιώθουν ασφαλείς ότι, ο σύντροφός τους δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ τα συναισθήματα ή τις αδυναμίες τους, εναντίον τους.

Το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας μπορεί να μην είναι πάντα φανερό. Ακόμη και αν είναι διακριτικό, είναι ένα ισχυρό σημάδι ότι είστε στη σωστή σχέση, ακόμη και αν μερικές φορές το ερμηνεύετε σαν κάτι το ανιαρό και προβλέψιμο.

Σέβεστε ο ένας την προσωπικότητα του άλλου

Ο σεβασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας υγιούς σχέσης.

Σε μια υγιή σχέση, οι σύντροφοι σέβονται ο ένας την προσωπικότητα του άλλου.

Ο κατάλληλος σύντροφος, σέβεται τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες του άλλου.

Ο σεβασμός είναι η προϋπόθεση που επιτρέπει στους συντρόφους να εκφράζονται ανοιχτά, να προσπαθούν να εξελίσσονται και να βελτιώνονται.

Εξαιρετική επικοινωνία

Η σαφής και ειλικρινής επικοινωνία, είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε ευτυχισμένης και υγιούς σχέσης.

Η επικοινωνία, υπερβαίνει τα λόγια. Κυρίως, αφορά την ουσιαστική κατανόηση των συναισθημάτων, των σκέψεων και των ανησυχιών του συντρόφου, χωρίς φόβο κριτικής.

Έχετε κοινό σύστημα αξιών

Μπορεί οι σύντροφοι να έχουν επιφανειακά τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα. Οι σύντροφοι που είναι κατάλληλοι ο ένας για τον άλλον, μοιράζονται κάτι που είναι σημαντικότερο για την μακροζωία της σχέσης, δηλαδή έχουν έναν κοινό κώδικα αξιών και αντιλήψεων.

Οι βασικές αξίες είναι οι κατευθυντήριες αρχές που υπαγορεύουν τη συμπεριφορά και τη δράση. Οι αξίες,  περιλαμβάνουν πεποιθήσεις σχετικά με το τι είναι σωστό και λάθος, τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή και με το πως οι σύντροφοι βλέπουν το μέλλον τους.

Οι κοινές αξίες, δημιουργούν έναν εύληπτο κώδικα επικοινωνίας για τους συντρόφους, μετριάζοντας τις συγκρούσεις. Οι σύντροφοι που έχουν κοινό σύστημα αξιών, κατά κανόνα πορεύονται προς την ίδια κατεύθυνση στη ζωή.

Αν δηλαδή, οι σύντροφοι έχουν μεγαλώσει με παρόμοιες αξίες, είναι πιθανότερο να είναι και ταιριαστό ζευγάρι.

Η ευτυχία σας είναι και δική τους – και το αντίστροφο

Ο κατάλληλος σύντροφος, θα νιώθει χαρά με τη χαρά σας. Τα κατορθώματα και οι επιτυχίες σας θα είναι πηγή περηφάνειας και ευτυχίας για εκείνον, όπως και για εσάς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι βασίζεστε στον σύντροφό σας για την δική σας ευτυχία. Όχι, σημαίνει ότι βρίσκετε χαρά βλέποντας τον σύντροφό σας ευτυχισμένο. Το χαμόγελό του, το γέλιο του, τα επιτεύγματά του – όλα αυτά τα πράγματα σας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένο.

Σημαίνει επίσης ότι είστε πρόθυμοι να κάνετε θυσίες για την ευτυχία του συντρόφου σας. Είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε, να κάνετε πράγματα που δεν θα κάνατε συνήθως για να φέρετε χαμόγελο στο πρόσωπό του, γιατί η ευτυχία του έχει σημασία για σας. Και το ίδιο ισχύει και για αυτούς.

Είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές σας – και το αντίστροφο

Σε μια υγιή σχέση, οι σύντροφοι στηρίζουν ένθερμα ο ένας τα όνειρα και τους στόχους του άλλου.

Ο κατάλληλος σύντροφος, είναι παρών στα δύσκολα και τις στιγμές της αυτό – αμφισβήτησης.

Η αμοιβαία στήριξη των συντρόφων, καλλιεργεί ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου και οι δύο έχουν το θάρρος και τη δύναμη να επιδιώξουν τους προσωπικούς τους στόχους, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποιος από πίσω τους που τους στηρίζει.

Συγχωρείτε ο ένας τον άλλον

Τα λάθη είναι αναπόφευκτο κομμάτι των ανθρώπινων σχέσεων. Σε μια σωστή σχέση, οι σύντροφοι συγχωρούν ο ένας τον άλλο.

Η συγχώρεση είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι των συντροφικών σχέσεων.

Συγχώρεση, δεν σημαίνει λήθη, αλλά διάθεση να προχωρήσεις παρακάτω, χωρίς να κρατάς κακία. Είναι η συνειδητοποίηση πως όλοι κάνουμε λάθη και μια αμοιβαία συμφωνία πως ο ένας θα αποδέχεται τον άλλον με τις ατέλειές του.

Νιώθετε άνετα στη σιωπή

Οι άνθρωποι πολλές φορές, νιώθουν αμηχανία στη σιωπή. Αισθάνονται πίεση να βρουν κάτι να γεμίσουν τη σιωπή, ακόμη και αν δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν. Οι σύντροφοι που έχουν μια υγιή σχέση, δεν έχουν πρόβλημα να κάθονται στον καναπέ, χωρίς να μιλούν όλη την ώρα.

Εμπιστεύεστε ο ένας τον άλλον

Η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε ισχυρής σχέσης.

Μια υγιής σχέση βασίζεται στη σιωπηρή συμφωνία των συντρόφων ότι θα έχουν εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Στο πλαίσιο μιας υγιούς σχέσης, δεν υπάρχει ανάγκη ελέγχου, αμφισβήτησης ή αποδείξεων για τις ενέργειες του άλλου.

Όταν εμπιστεύεστε τον σύντροφό σας, ότι θα σας είναι πιστός, ότι θα σας στηρίζει, είστε με τον κατάλληλο σύντροφο. Η εμπιστοσύνη χτίζεται με κόπο και χρόνο.

Καλλιεργείται με πράξεις και μέσα από τις κοινές εμπειρίες. Δοκιμάζεται και αποδεικνύεται στα δύσκολα και τις προκλήσεις.

Η εμπιστοσύνη δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας στη σχέση σας.

Επιλέγετε ο ένας τον άλλον, κάθε μέρα

Το πιο ισχυρό σημάδι που μαρτυρά ότι έχετε βρει τον κατάλληλο σύντροφο, είναι το γεγονός ότι επιλέγετε να παραμείνετε στο πλευρό του.

Οι σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολες και ευχάριστες. Απαιτούν προσπάθεια, συμβιβασμό, και μερικές φορές, πολλή υπομονή.

Στη σωστή σχέση, με τον κατάλληλο άνθρωπο, επιλέγετε να είστε στο πλευρό του, τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα.

Η αγάπη δεν φαίνεται μόνο στις βαρύγδουπες δηλώσεις και τις κινήσεις εντυπωσιασμού.

Φαίνεται μέσα από τις αδιόρατες προσπάθειες και τις μικρές, καθημερινές χειρονομίες που μαρτυρούν φροντίδα και ενδιαφέρον.

Ακόμη και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν, εσείς επιλέγετε να είστε μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις