ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκίνησα πρώτα:
Μούσκεψα το πυρέξ δηλαδή έριξα μέσα νερό και στην συνέχεια το έχυσα στον νεροχύτη!
Έκανα την σκούρη κρέμα:
Έβαλα στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα, 200 γρ. ζάχαρη (1 ποτήρι), 200 γρ. σιμιγδάλι (1 ποτήρι), 30 γρ. κακάο τα ανακάτεψα μέχρι να δέσουν.
Στο τέλος έριξα 1 βανίλια.
Έριξα την κρέμα στο πυρέξ.
Έβαλα μια σειρά μπισκότα πάνω.
Συνέχισα έκανα την λευκή κρέμα:Έβαλα στην κατσαρόλα 600 ml. γάλα, 60 γρ. κάστερ πάουντερ, 40 γρ. ζάχαρη και τα ανακάτεψα να δέσουν.
Την έριξα πάνω στα μπισκότα! Έβαλα μια σειρά μπισκότα.
Και συνέχισα έκανα την κρέμα σοκολάτας:
Έβαλα στην κατσαρόλα 40 γρ. ζάχαρη, 25 γρ. κορν φλάουρ, 30 γρ. κακάο και 300 ml. γάλα! Τα ανακάτεψα και όταν έδεσε την κατέβασα και έριξα μέσα 25 γρ. βούτυρο και 50 γρ. σοκολάτα.
Τελείωσα την έριξα πάνω στα μπισκότα και έριξα πάνω μπόλικο καρύδι.
(Τα μπισκότα που χρησιμοποίησα είναι πτι Μπερ και το πυρέξ μου 26 εκ. και όταν βάζω τις κρέμες τις αφήνω ένα λεπτό την καθεμία στο πυρέξ και βάζω τα μπισκότα)
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε, είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου