Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ στον Μασκ: «Είναι θαύμα που Zω» – Τι αποκάλυψε για Πούτιν, Υπόνοιες για κυβερνοεπίθεση και παρέμβαση χάκερ προκειμένου να μην «βγει στον αέρα» η συνέντευξη!


 Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, συμμετείχε τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος) σε μια δίωρη φιλική συνέντευξη με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Έλον Μασκ, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του Μασκ.

Ωστόσο η ιδιότυπη συνέντευξη σημαδεύτηκε από πολλά τεχνικά προβλήματα που καθυστέρησαν την έναρξη της εκδήλωσης για περισσότερα από 40 λεπτά.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει υποστηρίξει ανοικτά τον Τραμπ, υποστήριξε τα εξής για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν:

«Φαίνεται ότι υπάρχει μια τεράστια επίθεση DDOS στο X . Εργαζόμαστε για να το κλείσουμε. Στη χειρότερη περίπτωση, θα προχωρήσουμε με μικρότερο αριθμό ζωντανών ακροατών και θα δημοσιεύσουμε τη συνομιλία αργότερα».

Ο Τραμπ από τη μεριά του προσπάθησε να… ρίξει την ευθύνη στην πληθώρα ατόμων που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ακούσουν τη συνέντευξη.

Ένας μετρητής στο X έδειξε ότι έως και 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι άκουγαν κατά διαστήματα τη συνομιλία των δύο ανδρών.

Η απόπειρα δολοφονίας


Οι δύο άντρες αντάλλαξαν επανειλημμένα επαίνους, με τον Έλον Μασκ να συγχαίρει τον Τραμπ για τη γενναιότητα του κατά την απόπειρα κατά της δολοφονίας του τον περασμένο μήνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε μάλιστα πως θα επιστρέψει στο Μπάτλερ, την πόλη της Πενσυλβάνια όπου ένας 20χρονος άνοιξε πυρ και τον τραυμάτισε στο αυτί.

«Παρεμπιπτόντως, θα επιστρέψουμε στο Μπάτλερ, και θα επιστρέψουμε τον Οκτώβριο. Είμαστε έτοιμοι και … οι άνθρωποι είναι φανταστικοί στο Μπάτλερ», είπε ο Τραμπ.

«Ήταν ένα σφοδρό χτύπημα. Ήταν πολύ, ας πούμε, σουρεαλιστικό. Ξέρεις, έλεγα σε κάποιον, υπάρχουν περιστατικά σαν αυτό … όπου νιώθεις ότι είναι μια σουρεαλιστική κατάσταση. Και ποτέ δεν ένιωσα έτσι. Ήξερα αμέσως ότι ήταν σφαίρα

Ήταν θαύμα. Αν δεν είχα γυρίσει το κεφάλι μου, δεν θα μιλούσα μαζί σου αυτή τη στιγμή, όσο και αν σε συμπαθώ»,.

Ο Μασκ σε εκείνο το σημείο αποκάλυψε ότι μέρος του λόγου για τον οποίο υποστήριξε την υποψηφιότητα του Τραμπ ήταν η αντίδραση του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ στην απόπειρα δολοφονίας.

«Η κίνησή σου να δείξεις τη γροθιά σου αμέσως μετά τον πυροβολισμό ήταν εμπνευσμένη».

Πούτιν και Ουκρανία

Η συζήτηση γρήγορα πήγε και στην Ουκρανία, με τον Τραμπ να κατηγορεί ευθέως την κυβέρνηση Μπάιντεν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει στην Ουκρανία αν δεν ήταν ο Μπάιντεν.

«Είχα πολύ καλή σχέση με τον Πούτιν και με σεβότανΣυνήθιζα να μιλάω συχνά με τον Πούτιν.

«Μιλούσαμε για την Ουκρανία. Ήταν το μήλο της έριδος. Αλλά του είπα να μην το κάνει».

Ο Τραμπ είπε ότι «γνωρίζει» τον Πούτιν και τον κυβερνήτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, «Είναι έξυπνοι και φαύλοι».

«Όταν βλέπουν μια Κάμαλα ή έναν υπναρά Τζο δεν μπορούν να το πιστέψουν».

Σε άλλο σημείο περιέγραψε τη στιγμή που είχε παροτρύνει τον Πούτιν να μην εισβάλει στην Ουκρανία:

«Του είπα, “μην το κάνεις. Δεν μπορείς να το κάνεις, Βλαντίμιρ”. Εκείνος είπε “με τίποτα” και εγώ είπα “με κανένα τρόπο”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις