Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

«Συγχαρητήρια στον Πούτιν! Μας νίκησε και πάλι»: Η φράση Τραμπ που προκάλεσε θύελλα, vid - «Ως συνήθως νίκησε ο Πούτιν».

 


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε την ιστορική ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας ως μια «εξαιρετική συμφωνία» που διαπραγματεύτηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο οποίος πάντα περηφανευόταν για τις δικές του δεξιότητες στη σύναψη συναλλαγών, φαινόταν να υπονοεί ότι ο Πούτιν είχε ξεπεράσει τους Αμερικανούς αξιωματούχους όσον αφορά τους όρους της ανταλλαγής.

«Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να συγχαρώ τον Βλαντιμίρ Πούτιν που έκανε άλλη μια μεγάλη συμφωνία. Είδατε τη συμφωνία που κάναμε; Τώρα κοιτάξτε, θέλουμε να βάλουμε κόσμο μέσα. Πήραμε 59 ομήρους – δεν πλήρωσα ποτέ τίποτα».

Η παρακάτω φράση του Τραμπ ήταν «βούτυρο στο ψωμί» πολλών Δημοκρατικών στις ΗΠΑ που κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο για «φιλοπουτινισμό»:

Χλευάζοντας τη συμφωνία ως κατώτερη από αυτές που έκανε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, ο Τραμπ επιτέθηκε ξανά στον Μπάιντεν λέγοντας:

«Και πήραμε τους ανθρώπους μας πίσω, αλλά αγόρι μου, κάναμε μερικές φρικτές, φρικτές συμφωνίες».

Νωρίτερα, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ανταλλαγή των κρατουμένων «νίκη για τον Πούτιν» στο Fox News, λέγοντας:


«Ως συνήθως, ήταν μια νίκη για τον Πούτιν ή οποιαδήποτε άλλη χώρα που έχει να κάνει μαζί μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις