Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

ΗΠΑ: Επίκειται ιρανική επίθεση! Σε ύψιστο συναγερμό το Ισραήλ, vid - Πολίτες και αρχές βρίσκονται σε υψηλότατο βαθμό επιφυλακής.

 


Ο Στρατηγός της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Michael Kurilla, έφτασε στην περιοχή το Σάββατο εν μέσω προετοιμασιών για πιθανή επίθεση από το Ιράν στο Ισραήλ ως απάντηση στις πρόσφατες δολοφονίες ανώτερων ηγετών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, επικαλούμενος δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.


Η επίσκεψη του στρατηγού Kurilla, η οποία είχε προγραμματιστεί πριν από την πρόσφατη κλιμάκωση μεταξύ Ισραήλ, Ιράν και Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του αρχηγού του πολιτικού γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη, θεωρείται τώρα ως στρατηγική κίνηση.

Αναμένεται να κινητοποιήσει τον διεθνή και περιφερειακό συνασπισμό που προηγουμένως υπερασπίστηκε το Ισραήλ έναντι μιας επίθεσης από το Ιράν στις 13 Απριλίου, ανέφερε το Axios.

Χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία πρόκειται να κινητοποιήσουν από κοινού με τις ΗΠΑ τις δυνάμεις του προκειμένου να απλώσουν μία «ασπίδα προστασίας» πάνω από το Ισραήλ.

Τρεις Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αναμένουν από το Ιράν να εξαπολύσει επίθεση στο Ισραήλ ίσως ακόμα και τη Δευτέρα!

Ισραηλινοί και δυτικοί αναμένουν μία «πολυμέτωπη επίθεση» προερχόμενη πιθανότατα και από εδάφη περισσοτέρων εκ των μία χωρών.


Ο αξιωματούχος είπε ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι το ίδιο θα συμβεί ξανά εάν χρειαστεί. Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή προετοιμάζοντας την πιθανή επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και στέλνουν περισσότερα πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο την Παρασκευή, σύμφωνα με την έκθεση Axios.

Την ίδια στιγμή στο Ισραήλ η κατάσταση είναι τεταμένη με τις αρχές να έχουν σημάνει ύψιστο συναγερμό θεωρώντας ως «προειδοποιητική» την χθεσινοβραδινή επίθεση με δεκάδες ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις