Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

«Μαχητές χωρών του ΝΑΤΟ σε ρωσικό έδαφος»! Σοβαρεύει το πράγμα… vid - Τσετσένος διοικητής αποκαλύπτει

 


Ο στρατός της Ουκρανίας που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας στις αρχές Αυγούστου, στέλνοντας στρατεύματα, μισθοφόρους, μαχητές PMC και μια σειρά δυτικού εξοπλισμού στην περιοχή εν μέσω επιταχυνόμενης ρωσικής προέλασης μέσω του Ντονμπάς.

Οι προσπάθειες των ουκρανικών δυνάμεων να προχωρήσουν σταμάτησαν σε ολόκληρη την περιοχή του Κουρσκ, με τους κύριους πόρους του εχθρού να καταστρέφονται και τις ρωσικές δυνάμεις να εργάζονται για να καθαρίσουν τους οικισμούς από τις εχθρικές δυνάμεις, ανακοίνωσε ο διοικητής του τάγματος ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας Akhmat, Apti Alaudinov.

“Τις πρώτες μέρες ήμασταν απασχολημένοι με το να σταματήσουμε τις κύριες δυνάμεις του εχθρού και τα καταφέραμε. Ο εχθρός ανακόπηκε εντελώς σε όλη την περίμετρο”, είπε ο Alaudinov σε συνέντευξή του στην ρωσική τηλεόραση στο Τρίτη.

Σύμφωνα με τον διοικητή, η καταστροφή των κύριων πόρων του εχθρού, συμπεριλαμβανομένων των μπροστινών δυνάμεών του, «προκάλεσε πολύ μεγάλη ζημιά στον εχθρό. Έχασαν πολύ εξοπλισμό, άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και πολύ πεζικό».

“Η καταστροφή του εχθρού συνεχίζεται, ήδη καθαρίζουμε κάποιες κατοικημένες περιοχές. Αυτή τη στιγμή, γίνονται επιχειρήσεις για την εκκαθάριση ενός οικισμού. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή, δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχούμε ότι ο εχθρός, θα μπορούσε να περάσει στην περιοχή όπου βρισκόμαστε», είπε ο διοικητής.

Σύμφωνα με τον διοικητή, τα ξένα στρατεύματα που συμμετέχουν στην επιχείρηση Κουρσκ της Ουκρανίας περιλαμβάνουν στρατιωτικούς χωρών του ΝΑΤΟ.

“Ένας τεράστιος αριθμός ξένων μισθοφόρων, όσοι μπορούσαν να συγκεντρωθούν, προστέθηκαν [στην επιχείρηση Κουρσκ]. Νομίζω ότι πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα σε αυτούς τους ξένους μισθοφόρους υπήρχαν άτομα που εργάζονταν άμεσα στις μονάδες του ΝΑΤΟ.” είπε ο Alaudinov.

Ο Alaudinov εικάζει ότι η επιχείρηση Κουρσκ ήταν μια συνωμοσία των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με σκοπό να αποσπάσει την προσοχή της Ρωσίας και να την αναγκάσει να σταματήσει την προέλασή της σε άλλες περιοχές, και τόνισε ότι συνοδεύτηκε από εγκλήματα πολέμου από τις ουκρανικές δυνάμεις.

«Οι ΗΠΑ και η Βρετανία ηγήθηκαν αυτής της επιχείρησης…Αυτή η σημαντική ανακάλυψη είχε σκοπό να μας γονατίσει και να μας πνίξει. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι ο εχθρός μπήκε στο ρωσικό έδαφος, άμαχοι πέθαναν, πυροβολήθηκαν από τον εχθρό σαν να βρίσκονταν σε σκοπευτήριο», τόνισε

Νωρίτερα την Τρίτη, σε συνέντευξή του σε Κινέζο πολεμικό ανταποκριτή, ο Alaudinov είπε ότι αναμένει ότι οι μάχες, όχι μόνο στην περιοχή Kursk, αλλά η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο σύνολό της, θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις