Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Έλον και Τάκερ για σύλληψη του ιδρυτή του Telegram: «Το σκοτάδι κατεβαίνει γρήγορα στον κόσμο», vid


Διεθνιστική επίδειξη δύναμης!

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής διαδικτυακής πλατφόρμας Telegram, ο Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη χθες Σάββατο το βράδυ στο διεθνές αεροδρόμιο Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι.

Πρόκειται για νέο ηχηρό χτύπημα κατά της ελευθερίας του λόγου (όσης έχει απομείνει) και προειδοποιητικό μήνυμα για όσα… ακολουθήσουν!

Όπως έγινε γνωστό, εκκρεμούσε ένταλμα ερεύνης σε βάρος του από τη γαλλική δικαιοσύνη στο πλαίσιο έρευνας για διάφορες παραβιάσεις της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει, η οποία μεταξύ άλλων επιτρέπει την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές του προσκείμενες στην διαδικασία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες των τηλεοπτικών δικτύων TF1 και LCI.

Συνοδευόμενος από σωματοφύλακα και τη βοηθό του που τον συνοδεύει μόνιμα, ο δισεκατομμυριούχος με διπλή, γαλλική και ρωσική υπηκοότητα, 39 ετών, συνελήφθη στο Μπουρζέ το διάστημα από τις 19:30 ως τις 20:00 (τοπικές ώρες· 20:30 ως 21:00 ώρες Ελλάδας), διευκρίνισε μια από τις πηγές.

Ο ίδιος είχε κηρυχθεί «Persona non grata» από τις γαλλικές αρχές λίγο πριν κάνει μία… περίεργη στάση σε αεροδρόμιο του Παρισιού, όπου και συνελήφθη.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό γιατί και πως έκανε το… λάθος να προσγειωθεί στο Παρίσι! Επίσης δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς μπόρεσαν και έδρασαν οι γαλλικές αρχές εντός της πίστας του αεροδρομίου του Μπουρζέ του Παρισιού, καθώς εκείνο το σημείο λογίζεται ως «διεθνές έδαφος»!

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι πως εφόσον κριθεί ένοχος και δεν δεχθεί να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές αρχές, ο Πάβελ Ντουρόφ θα βρεθεί αντιμέτωπος με έως και 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις διεθνιστικές αρχές της Γαλλίας (μη δίνοντάς τους στοιχεία για ρωσικούς λογαριασμούς άραγε;;;), υποστηρίζοντας ότι το Telegram πρέπει να είναι μια «ουδέτερη πλατφόρμα» και όχι «ένας παίκτης στη γεωπολιτική».

Παρέμβαση Έλον και Τάκερ

Στον απόηχο της σύλληψης, ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, που επίσης βρίσκεται στο στόχαστρο των διεθνιστών, ανήρτησε το παρακάτω απόσπασμα από μία πρόσφατη συνέντευξη του Durov με τον Τάκερ Κάρλσον γράφοντας: «Ελευθερώστε τον Pavel»:

Από την πλευρά του ο Αμερικανός δημοσιογράφος, Τάκερ Κάρλσον, έγραψε τα εξής:

«Ο Pavel Durov έφυγε από τη Ρωσία όταν η κυβέρνηση προσπάθησε να ελέγξει την εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης Telegram. Αλλά τελικά, δεν ήταν ο Πούτιν που τον συνέλαβε επειδή επέτρεψε στο κοινό να ασκεί την ελευθερία του λόγου. Ήταν μια δυτική χώρα, σύμμαχος της κυβέρνησης Μπάιντεν και ενθουσιώδες μέλος του ΝΑΤΟ, που τον έκλεισε. Ο Pavel Durov θα μείνει σε μια γαλλική φυλακή, μια ζωντανή προειδοποίηση για κάθε ιδιοκτήτη πλατφόρμας που αρνείται να λογοκρίνει την αλήθεια κατόπιν εντολής των κυβερνήσεων και των υπηρεσιών πληροφοριών. Το σκοτάδι κατεβαίνει γρήγορα στον πρώην ελεύθερο κόσμο».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Τάκερ που είχε αλιεύσει και μεταφράσει το EL.GR, ο Pavel Valeryevich Durov είχε μιλήσει μεταξύ άλλων για το… κυνήγι που ο ίδιος και η πλατφόρμα του έχει δεχθεί στη Δύση:

«Μία φορά έπαιρνα το πρωινό μου στις 9 το πρωί όταν το FBI ξαφνικά εμφανίστηκε στο σπίτι που νοίκιαζα. Ήταν μεγάλη έκπληξη».

Δείτε ξανά το εν λόγω απόσπασμα, όπου ο Pavel είχε εξιστορήσει τις… περιπέτειές του στις ΗΠΑ και τις προσπάθειες που γίνονταν προκειμένου να ελεγθεί απόλυτα η πλατφόρμα Telegram:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις