Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Κυβερνητικό «Tελεσίγραφο» στους Αρχηγούς: «Προχωρήστε άμεσα στην ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων»


 Η εμμονή της κυβέρνησης να προχωρήσει στην ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων προκαλεί πολλά ερωτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του militaire.gr ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Κεφαλογιάννης, εκτελώντας προφανώς κυβερνητική εντολή, παρέδωσε «τελεσίγραφο» στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων: «Προχωρήστε άμεσα στην ενοποίηση των στρατιωτικών νοσοκομείων». Αυτό σημαίνει αυτόματα και ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.

Η κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι η εμμονή της στο θέμα ένα αποτέλεσμα θα έχει: την διάλυση των νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων! Είναι απολύτως βέβαιο ότι το σχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα οδηγήσει σε μαζικό κύμα παραιτήσεων στρατιωτικών ιατρών και κατά συνέπεια στη δραματική εξασθένιση των νοσοκομείων που παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν , είναι «μπροστά» σε σχέση με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ ,τα οποία η ίδια κυβέρνηση έχει διαλύσει!

Να σημειώσουμε ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία εξυπηρετούν με βάση τις δυνατότητες τους μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας, έτσι κι αλλιώς. Να υπενθυμίσουμε ότι στον κορονϊό τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το νοσηλευτικό προσωπικό τους μαζί με το ΕΣΥ έσωσαν κυριολεκτικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση τους το ανταποδίδει με σχέδιο διάλυσης!

Οι αντιδράσεις είναι δεδομένες και έχουν καταγραφεί. Η κυβέρνηση παρά την εκλογική «σφαλιάρα» των ευρωεκλογών αλλά και την δημοσκοπική της κατρακύλα δεν κάνει πίσω. Η κυβερνητική παράταξη της ΝΔ έχει πάντα την άποψη ότι «οι στρατιωτικοί είναι δεδομένα δικοί μας». Μάλλον κάνουν λάθος οι επιτελείς του Μοσχάτου.

Αναμένουμε βεβαίως και τις αντιδράσεις των θεσμικών Ενώσεων Αποστράτων που δεν μπορούν να υπεκφεύγουν. Είναι υποχρεωμένες να πάρουν θέση. Μπορεί κάποιες απ΄ αυτές να θεωρούν σημαντικότερη τη συγγραφή εκ νέου της ιστορίας μας -ειδικά του Εμφυλίου- ή τα «μπάνια των αποστράτων». Δεν είναι έτσι. Το εν ενεργεία προσωπικό περιμένει την αντίδραση τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.