Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! - «Εγώ θα κατεβάσω τη σημαία»: Σαν σήμερα η δολοφονία του Σολωμού Σολωμού από Tούρκους στρατιώτες, vid


 «Εγώ θα κατεβάσω τη σημαία».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του Σολωμού Σολωμού, του Έλληνα που εκτελέστηκε εν ψυχρώ με μπαράζ σφαιρών μπροστά σε πολίτες, ΜΜΕ και κυανόκρανους των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 14 Αυγούστου 1996 με ένα τσιγάρο στα χείλη, ο Σολωμός Σολωμού, εξάδερφος του επίσης δολοφονηθέντα από τους Τούρκους στις 11/8/1996, Τάσου Ισαάκ, επιχείρησε να ανέβει στον ιστό όπου κυμάτιζε παράνομα η τουρκική σημαία.

Η εικόνα του, με το τσιγάρο στο στόμα, να πέφτει στο έδαφος «πάγωσε» τους πάντες. Μία τουρκική σφαίρα τον είχε πετύχει στο λαιμό και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Άφησε την τελευταία του πνοή στη βάση του στύλου όπου υψωνόταν η τουρκική ημισέληνος στο έδαφος της Δερύνειας στην Αμμόχωστο.

Είχε προηγηθεί μερικές ώρες πριν σε κλίμα οδυρμού αλλά και οργής η κηδεία του Τάσου Ισαάκ στην κωμόπολη Παραλίμνι. Το κλίμα στην περιοχή ήταν ήδη τεταμένο και οι Τούρκοι είχαν δείξει προ πολλούς τις προθέσεις τους.

Ακολούθως, οι Τούρκοι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τραυματίζοντας κι άλλους Έλληνες.

Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού ως ένα -από τα πολλά- εγκλήματα κατά του Ελληνισμού δίχως την παραμικρή τιμωρία!

Αξίζει δε να σημειωθεί πως ο άνδρας που έριξε τη μοιραία σφαίρα στον λαιμό του Σολωμού, ο Κενάν Ακίν, πρώην «Υπουργός Γεωργίας» του ψευδοκράτους, δήλωσε μετά από χρόνια πως αν χρειαζόταν θα το ξαναέκανε!

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις