Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Γιατί ο σταθμός μέτρησης φυσικού αερίου Sudzha στο Kursk είναι κρίσιμος για την Ευρώπη

 


Η εισβολή Ουκρανών με τις «ευλογίες» διεθνιστών πολιτικών στην Ευρώπη στην περιοχή του Κουρσκ, 
που συνορεύει με την Ουκρανία στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, έχει φέρει στο επίκεντρο την Σούτζα (ΕΔΩ).

Η συνοριακή αυτή πόλη φιλοξενεί έναν σταθμό μεταφοράς και μέτρησης φυσικού αερίου – την τελευταία εναπομείνασα σημαντική γραμμή παροχής φυσικού αερίου από την Ρωσία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόπειρα διασυνοριακής επίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή Kursk της Ρωσίας στοχεύει έμμεσα όχι μόνο χώρες όπως η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Αυστρία, οι οποίες συνέχισαν να διατηρούν ενεργειακές συναλλαγές με την Ρωσία παρά τις δυτικές κυρώσεις και εξαρτώνται από τη βαλβίδα αερίου Sudzha. Ο σταθμός μέτρησης αερίου Sudzha (GMS) είναι ένας επιχειρησιακός ναυτιλιακός κόμβος φυσικού αερίου που διέρχεται μέσω αγωγού από το κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας στη Σιβηρία Urengoy στο Uzhgorod στη Δυτική Ουκρανία, στα σύνορα με την Σλοβακία. Στην Σλοβακία ο αγωγός φυσικού αερίου διακλαδίζεται προς την Τσεχική Δημοκρατία και την Αυστρία.

Σύμφωνα με το Sputnik:

  • Η Gazprom παρείχε περίπου  14,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) μέσω Sudzha το 2023. Αυτό ανήλθε σε περίπου 4,5% της κατανάλωσης της ΕΕ και σε σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των εξαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Eurostat.
  • Από την αρχή του έτους, η άντληση έχει παραμείνει σε πάνω από 40 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα. Η κύρια λειτουργία ενός σταθμού μέτρησης αερίου είναι να υπολογίζει την κατανάλωση αερίου και να μετράει δείκτες ποιότητας αερίου.
  • Η μέτρηση της ροής αερίου πραγματοποιείται με δύο μεθόδους: την μεταβλητή πτώση πίεσης και την ακριβέστερη μέθοδο υπερήχων (με βάση την μέτρηση της ταχύτητας διάδοσης των κυμάτων υπερήχων στην ροή του αερίου).
  • Ο σταθμός περιλαμβάνει μια μονάδα εξοπλισμένη κατάλληλα για την μέτρηση της ροής αερίου (μετατροπείς, αισθητήρες πίεσης και θερμοκρασίας, βαλβίδες διακοπής κ.λπ.).
  • Ενσωματώνει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου που συλλέγει, επεξεργάζεται και μεταδίδει δεδομένα σχετικά με τις παραμέτρους αερίου και είναι υπεύθυνο για την διαδικασία λειτουργίας.

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις