Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Το παγκόσμιο sell-off επηρέασε το ελληνικό χρηματιστήριο! Υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες στην Ευρώπη - Η ελεύθερη πτώση των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε από εκτίναξη του τζίρου

 


Στη δίνη του παγκοσμίου sell-off βρέθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν ελεύθερη πτώση, οδηγώντας την αγορά στα επίπεδα των 1.340 μονάδων.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολούθησε το αρνητικό κλίμα και το “ξεπούλημα” των μετοχών στις διεθνείς αγορές, οι οποίες υποχωρούν εν μέσω ανησυχιών για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας αλλά και για την κατάσταση στην Μέση Ανατολή!

Η ελεύθερη πτώση των τιμών των μετοχών συνοδεύθηκε από εκτίναξη του τζίρου, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγορά μειώθηκε σήμερα κατά 5,938 δισ. ευρώ.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.341,23 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες 6,27%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.320,77 μονάδες (-7,70%).

Η σημερινή υποχώρηση περιόρισε τα ετήσια κέρδη του Γενικού Δείκτη στο 3,72%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 235,07 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 54.356.506 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 6,53%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 6,26%.

Σημειώνεται πως το γενικό ξεπούλημα μετοχών σε χρηματιστήρια σε όλον τον κόσμο δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, ενώ «φουντώνουν» οι φόβοι για κλιμάκωση στην Μέση Ανατολή στο πλαίσιο της επικείμενης επίθεσης Ιράν και Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, τις συγκρούσεις στους δρόμους της Βρετανίας με αφορμή το μεταναστευτικό αλλά και με την επιβράδυνση της οικονομίας στις ΗΠΑ.

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο ουδείς μπορεί να προβλέψει προς τα που ακριβώς θα οδηγήσει!

photo freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις