Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Ο Άτλας το Pομπότ κάνει…κάμψεις και εντυπωσιάζει το διαδίκτυο!(vid)


 Η Boston Dynamics δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που δείχνει το ανθρωποειδές ρομπότ Άτλας να κάνει κάμψεις στο τραγούδι του Charli XCX, 360. Το συγκεκριμένο ρομπότ περιγράφεται από την εταιρεία ως «το πιο δυναμικό ρομπότ στον κόσμο». Είναι πλήρως ηλεκτρικό και διαθέτει προηγμένο σύστημα ελέγχου και υπερσύγχρονο υλικό. Αυτό του δίνει τη δύναμη και την ισορροπία […]

Η Boston Dynamics δημοσίευσε ένα νέο βίντεο που δείχνει το ανθρωποειδές ρομπότ Άτλας να κάνει κάμψεις στο τραγούδι του Charli XCX, 360.

Το συγκεκριμένο ρομπότ περιγράφεται από την εταιρεία ως «το πιο δυναμικό ρομπότ στον κόσμο». Είναι πλήρως ηλεκτρικό και διαθέτει προηγμένο σύστημα ελέγχου και υπερσύγχρονο υλικό.

Αυτό του δίνει τη δύναμη και την ισορροπία να επιδεικνύει προηγμένη ευκινησία και ευλυγισία.

«Χρησιμοποιούμε το ρομπότ Άτλας για να εξερευνήσουμε τις δυνατότητές του, ανθρώπινης μορφής, αξιοποιώντας ολόκληρο το σώμα του ρομπότ για να κινείται με χάρη, ταχύτητα και επιδεξιότητα», εξηγεί η Boston Dynamics στον ιστότοπό της.

«Ο Άτλας καταδεικνύει τις προσπάθειές μας να αναπτύξουμε την επόμενη γενιά ρομπότ με την κινητικότητα, την αντίληψη και την ευφυΐα που απαιτούνται για να τα συμηθίσουμε στη ζωή μας».

Διαβάστε περισσότερα
Us-AI-n Bolt! Παρακολουθήστε ένα τεράστιο κινέζικο ανθρωποειδές ρομπότ να σημειώνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας – σημειώνοντας εντυπωσιακά 7 μίλια/ώρα
εικόνα άρθρου
Στο νέο βίντεο, ο Άτλας φυτεύει τα πόδια του σε μεγάλη απόσταση, πριν καθίσει οκλαδόν και βάλει τα χέρια του στο πάτωμα.

Ρίχνει με δύναμη τα πόδια του πίσω, πριν εκτελέσει οκτώ εντυπωσιακά push-ups.

Τέλος, ξαναπηδά στα πόδια του, πριν επιστρέψει σε όρθια θέση.

Οι κινήσεις είναι εντυπωσιακά ανθρώπινες και έχουν επαινεθεί από εκατοντάδες θαυμαστές στα σχόλια.

«Νομίζω ότι αυτό είναι ένα κομπλιμέντο, αλλά με το τελευταίο, σίγουρα θα μπορούσα να πω 100% ότι ήταν ένα πραγματικό ρομπότ», έγραψε ένας χρήστης.

«Πιστεύω ότι το 95% απεικονίζει ένα πραγματικό ρομπότ και το 5% είναι σίγουρο ότι είναι ένα άτομο. Τόσο καλή δουλειά υποθέτω».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ 



photo: freepik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις