Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Έδιωξαν τov «άνθρωπο τυφλοπόντικα» από το υπόγειο σπίτι του και εκείνος λέει “ο Ιησούς είναι μαζί μου”(vid)

 


Την τελευταία φορά που ο YouTuber συνάντησε τον Κάρλος, ζούσε ως "άνθρωπος τυφλοπόντικας" κάτω από το τούνελ της Νέας Υόρκης, όπου ζούσαν χιλιάδες άστεγοι.

Ένας YouTuber βρήκε τον Κάρλος μια δεκαετία μετά το πρώτο του βίντεο καθώς τον διώχνουν από το υπόγειο σπίτι του.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία με τον Κάρλος, έναν άνδρα που ζούσε βαθιά μέσα στο “Freedom Tunnel” της Νέας Υόρκης , ο YouTuber Erik K Swanson επανενώθηκε μαζί του.

Όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά, ο Κάρλος εξήγησε στον Σουάνσον ότι ήταν 48χρονος πρόσφυγας, έχοντας φύγει από την Κούβα 27 χρόνια πριν.


Ζούσε στο αποχετευτικό δίκτυο Freedom Tunnel για δύο χρόνια όταν συναντήθηκαν και το καταφύγιό του του ήταν εξοπλισμένο με θέρμανση, ηλεκτρισμό, υπολογιστές , ψυγεία, εκτυπωτή και ακόμη και φούρνο μικροκυμάτων—όλα είπε ότι τα είχε βρει στα σκουπίδια.

Στο βίντεο του YouTube , ο Σουάνσον είπε: «Όταν πρωτογνώρισα τον Κάρλος είχε φτιάξει το σπίτι του κάτω από ένα φρεάτιο. Είχε ωραίο στήσιμο. Ήταν σαν ένα μικρό διαμέρισμα στούντιο αλλά υπόγειο . Δύο ψυγεία, φούρνος μικροκυμάτων.

«Τώρα που επανασυνδεθήκαμε, ήθελα να ακούσω για τη ζωή του Κάρλος από τότε που πρωτογνωριστήκαμε».

Ο Κάρλος ενημέρωσε τον Σουάνσον για τη ζωή του, λέγοντας: «Σε αυτό το τούνελ, ήμουν ευτυχισμένος, φίλε.

«Είμαι ακόμα χαρούμενος, επειδή ο Κύριος Ιησούς είναι μαζί μου, μου δίνει δύναμη. Αλλά εκεί πέρα, το απόλαυσα».


Σύμφωνα με τον Σουάνσον, η σήραγγα και η γύρω περιοχή είναι πολύ διαφορετική σήμερα από το πώς ήταν το 2008 μετά την απομάκρυνση των ανθρώπων από την Amtrak.

Πρόσθεσε: «Οχήματα κατασκευών, τρένα συντήρησης και εξοπλισμός στάθμευσης είναι όλα αποθηκευμένα κοντά στο παλιό σπίτι του Κάρλος.

«Γήπεδα μπάσκετ, ποδηλάτες και ένα καφέ γεμάτο τουρίστες είναι όλα σε οπτική επαφή.

«Η αύξηση της δραστηριότητας θα έκανε πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε στο τούνελ να περάσει απαρατήρητος».

Παρά το γεγονός ότι δεν ζει πλέον στο υπόγειο σπίτι του , ο Κάρλος κατάφερε ακόμα να δημιουργήσει ένα άνετο περιβάλλον για τον εαυτό του, φτιάχνοντας ένα τρόλεϊ από αυτό που πιστεύει ότι ήταν ένα παλιό πλαίσιο κρεβατιού.

Ο Κάρλος είπε: «Έχω τα πάντα εκεί. Πήρα την κουβέρτα μου, την καρέκλα μου. Έχω το ψυγείο μου που βρήκα. Βάζω πάγο, βάζω το φαγητό μου εκεί. Το απολαμβάνω. Κανένα παράπονο.”


Οι θεατές ήταν ενθουσιασμένοι που είδαν ξανά τον Κάρλος, με πολλούς από αυτούς να πηγαίνουν στην ενότητα σχολίων του YouTube .

Ένας χρήστης έγραψε: «Ο τύπος ήταν άστεγος για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και όμως εξακολουθεί να είναι πιο ευτυχισμένος από τους περισσότερους ανθρώπους στις μέρες μας. Αυτό είναι καταπληκτικό.”

Ένας δεύτερος είπε: «ΚΑΡΛΟΣΣΣΣ!!! 10 χρονια? Ο Θεός να τον ευλογεί, χαίρομαι που είναι ακόμα ζωντανός.».

Και ένας τρίτος πρόσθεσε: «Χαίρομαι που τον βρήκες! Ο Κάρλος είναι μια τέτοια έμπνευση για όλους εμάς που είμαστε τόσο δεμένοι με τα εγκόσμια μας πράγματα….. μας δείχνει ότι μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι χωρίς όλα τα «πράγματα» που στην πραγματικότητα πνίγουν την ευτυχία! Ο Θεός να σε έχει καλά Κάρλος!»

Δείτε το συγκινητικό βίντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις