Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Εύκολη συνταγή για γαρίδες σχάρας με κόλιανδρο – O απρόσμενος συνδυασμός γεύσεων που θα σας εκπλήξει


 Ο φρέσκος κόλιανδρος, ο μαϊντανός και ο χυμός λεμονιού δημιουργούν μια πικάντικη πράσινη σάλτσα που δίνει πλούσια γεύση σε αυτή την εύκολη συνταγή για γαρίδες σχάρας.


Υλικά για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και τρυφερούς μίσχους, χοντροκομμένα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 2 λάιμ, χυμός
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 (400 γραμμάρια) κουτί λευκά φασόλια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα
  • 500 γραμμάρια ντομάτες γλυκές, κομμένες στη μέση
  • 1 μεσαίο αγγούρι, χωρίς σπόρους και κομμένο
  • 450 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (21-25 τεμάχια), καθαρισμένες και χωρίς εντόσθια

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι σε ένα μίνι μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι τα βότανα να ψιλοκοπούν. Αφήνετε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού από την σάλτσα. Μεταφέρετε το υπόλοιπο σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε τα φασόλια, τις ντομάτες και το αγγούρι. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Φτιάξτε σουβλάκια με τις γαρίδες, χρησιμοποιώντας τέσσερα μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια μήκους 30 εκατοστών, και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  4. Ψήστε τις γαρίδες, γυρίζοντάς τις μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διάφανες, για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω στο μείγμα λαχανικών, περιχύστε με τη δεύτερη σάλτσα και γαρνίρετε με επιπλέον κόλιανδρο, εάν θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις