Ο φρέσκος κόλιανδρος, ο μαϊντανός και ο χυμός λεμονιού δημιουργούν μια πικάντικη πράσινη σάλτσα που δίνει πλούσια γεύση σε αυτή την εύκολη συνταγή για γαρίδες σχάρας.
Υλικά για τη συνταγή
- 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου και τρυφερούς μίσχους, χοντροκομμένα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
- 2 λάιμ, χυμός
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 (400 γραμμάρια) κουτί λευκά φασόλια χωρίς αλάτι, ξεπλυμένα
- 500 γραμμάρια ντομάτες γλυκές, κομμένες στη μέση
- 1 μεσαίο αγγούρι, χωρίς σπόρους και κομμένο
- 450 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (21-25 τεμάχια), καθαρισμένες και χωρίς εντόσθια
Οδηγίες για τη συνταγή
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το πιπέρι σε ένα μίνι μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι τα βότανα να ψιλοκοπούν. Αφήνετε στην άκρη 1/4 φλιτζανιού από την σάλτσα. Μεταφέρετε το υπόλοιπο σε ένα μεσαίο μπολ και προσθέστε τα φασόλια, τις ντομάτες και το αγγούρι. Ανακατέψτε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Φτιάξτε σουβλάκια με τις γαρίδες, χρησιμοποιώντας τέσσερα μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια μήκους 30 εκατοστών, και πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Ψήστε τις γαρίδες, γυρίζοντάς τις μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν διάφανες, για 2 έως 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε τις γαρίδες πάνω στο μείγμα λαχανικών, περιχύστε με τη δεύτερη σάλτσα και γαρνίρετε με επιπλέον κόλιανδρο, εάν θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου