Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

O Μητσοτάκης οδηγεί την Ελλάδα σε νέες περιπέτειες – Ετοιμάζεται να στείλει πλοία σε περίπτωση σύρραξης με το Ιράν.


 Η υπουργός Μεταφορών του Ισραήλ Μίρι Ρέγεφ ανακοίνωσε: «Εάν δεχτούμε επίθεση, μπορεί να ζητήσουμε βοήθεια από την ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία και πλοία από την Αθήνα στην Ελλάδα και τη Λάρνακα στην Κύπρο».

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε προειδοποιήσει την Κύπρο σε προηγούμενη ομιλία του για οποιονδήποτε υποστηρικτικό ρόλο του Ισραήλ σε οποιαδήποτε επίθεση κατά του Λιβάνου.

Κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία ερωτηθείσα από την ΕΡΤ διευκρίνισε ότι η Κύπρος δεν δύναται και δεν προτίθεται να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ ή όποιο άλλο κράτος και πως το θέμα αφορά μόνο την παροχή Μέσων, ναυλωμένων από το Ισραήλ, για την εκκένωση πολιτών και άλλες ανθρωπιστικές ανάγκες εάν παραστεί ανάγκη, διευκρινίζοντας ότι το όλο θέμα, δεν εμπίπτει ούτε και στο σχέδιο Εστία το οποίο αφορά μόνο τη Γάζα.

Αλλά τα Κυπριακά όπως και τα Ελληνικά ΜΜΕ ποτέ δεν λένε την αλήθεια. Η Ελλάδα δεν απάντησε.

Η δήλωση αυτή σε επίπεδο Υπουργού αρκεί για να στοχοποιήσει την Ελλάδα και την Κύπρο άσχετα αν στείλει πλοία ή όχι. Το δόγμα Νετανιάχου είναι γνωστό πως θέλει να εμπλέξει όλες τις πλευρες στον πόλεμο.

Ο Μπλίνκεν είπε στην G7 ότι το Ιράν και η Χεζμπολάχ θα μπορούσαν να επιτεθούν στο Ισραήλ τις επόμενες 24 ώρες αναφέρει το axios.

Hossein Salami, διοικητής Φρουρών Επανάστασης του Ιράν CGRI : ο εχθρός άδικα πίστευε ότι η εξολόθρευση των Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων θα μας εμπόδιζε να αποκτήσουμε μια πυρηνική ικανότητα (Almayadeen)

Τέλος προκαλεί ερωτήματα ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και δείχνει Ισραηλινούς να πανηγυρίζουν που ξεσηκώνονται οι μουσουλμάνοι στο Λονδίνο και σε άλλες χώρες....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις