Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

NYT: Παραδέχθηκαν ότι η τελετή έναρξης βασίστηκε στον Μυστικό Δείπνο αλλά μετά… ανακάλεσαν - Όλα αυτά μέσα σε λίγα 24ωρα...


 «Ένας εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 παραδέχτηκε ότι η αμφιλεγόμενη εκδοχή drag show του «The Last Supper» (Μυστικού Δείπνου) που εμφανίστηκε στην τελετή έναρξης της Παρασκευής ήταν όντως εμπνευσμένη από την εμβληματική τοιχογραφία του Ντα Βίντσι με τον Χριστό και τους μαθητές Του».

Τα παραπάνω μετέδωσε η New York Post, ανατρέποντας τις… διαψεύσεις που έγιναν γνωστές μερικά 24ωρα μετά τον παγκόσμιο σάλο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Ο Thomas Jolly εμπνεύστηκε από τον διάσημο πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι για να δημιουργήσει το σκηνικό», παραδέχτηκε εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων στη The Post σε δήλωσή του το Σάββατο, αναφερόμενος στον δημιουργικό διευθυντή της τελετής έναρξης.

«Δεν είναι ο πρώτος καλλιτέχνης που κάνει αναφορά σε αυτό που είναι ένα παγκοσμίου φήμης έργο τέχνης».

Η παραδοχή ήρθε στον απόηχο της προσπάθειας επίσημων παραγόντων των Ολυμπιακών Αγώνων να αρνηθούν ότι η σκανδαλώδης σκηνή με τα μοντέλα και τους drag queens ήταν εμπνευσμένη από τον Μυστικό Δείπνο.

Σύμφωνα με τη νέα… θεωρία, που ανέλυσε το ΕΛ την περασμένη Κυριακή (λεπτομέρειες ΕΔΩ), το σόου υποτίθεται πως αναπαριστούσε το «Συμπόσιο των θεών», έναν πίνακα που ζωγραφίστηκε το 1635 και αναπαριστά τον γάμο του Πηλέα και της Θέτιδος!

Προκειμένου να συμμαζέψει τα… ασυμμάζευτα, ο ίδιος εκπρόσωπος των Ολυμπιακών Αγώνων που είχε μιλήσει στη NYT το Σάββατο έκανε «αναθεωρημένες δηλώσεις» τη Δευτέρα μη αναφέροντας σκοπίμως σε κανένα σημείο τον «Μυστικό Δείπνο».

«Ο εκπρόσωπος επικοινώνησε με τη The Post με μια “ενημερωμένη δήλωση” τη Δευτέρα, με “εξηγήσεις” από τον ίδιο τον Jolly και η οποία συγκεκριμένα δεν έκανε ουδεμία αναφορά στον Μυστικό Δείπνο ή στον da Vinci», μετέδωσε το αμερικανικό μέσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.