Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Nα αποφευχθεί ένα «καταστροφικό πυρηνικό συμβάν»! H αγωνία στο «κόκκινο» σε Κουρσκ και Ζαπορίζιε - Ποιός ο ρόλος του ΟΗΕ


 Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για την Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τις Αμερική Μίροσλαβ Γέντσα τόνισε κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στην Ουκρανία τις τραγικές επιπτώσεις του πολέμου, ανησυχώντας για την πυρηνική ασφάλεια και ζητώντας αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποφευχθεί για να αποφευχθεί ένα «καταστροφικό πυρηνικό συμβάν».

Ωστόσο στα Ηνωμένα Έθνη έκοψαν το καρπούζι στην μέση μη δείχνοντας τον πραγματικό υπεύθυνο, δηλαδή την πλευρά του ΝΑΤΟ και την Ουκρανία, η οποία έχει βάλει στόχο τους πυρηνικούς σταθμούς σε Κουρσκ και Ζαπορίζιε σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ.

Κατά τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, η ανησυχία εντείνεται για την ασφάλεια των πυρηνικών εγκαταστάσεων ιδίως στα εργοστάσια στη Ζαπορίζια και στο Κουρσκ.

Ο ΟΗΕ προτρέπει τις αντιμαχόμενες πλευρές να ασκήσουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποφευχθεί πυρηνική καταστροφή, επέμεινε.

Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Γέντσα στην ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας, η κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται, με συνεχιζόμενες επιθέσεις με πυραύλους και drones που προκαλούν περισσότερους θανάτους και ζημιές σε κρίσιμες πολιτικές υποδομές, ιδιαίτερα ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις