Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Γερμανός αναλυτής λέει την αλήθεια για το Κουρσκ και το Mέτωπο με λίγα λόγια - Δύσκολα θα τον προβάλλουν τα MME της Δύσης


 “Η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι καταστροφική” – είπε Γερμανός αναλυτής για την κατάσταση στο Ντονμπάς, την ώρα που δυτικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την υποτιθέμενη «μεγάλη εισβολή» των Ουκρανών στο Κουρσκ, η οποία στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα πλιάτσικο που κρατάει την Μόσχα απασχολημένη και προβληματισμένη, καθώς απαγάγονται Ρώσοι πολίτες για μελλοντικές ανταλλαγές! Είναι δε δύσκολο για τον ρωσικό στρατό να προλαβαίνει τέτοιες εφόδους, οι οποίες παραπέμπουν σε συμμοριτοπόλεμο τρομοκρατών!

Μάλιστα χαρακτήρισε την απόφαση να σταλούν Ουκρανοί μαχητές στην περιοχή του Κουρσκ “επικίνδυνη” όταν τα στρατεύματά τους εξαφανίζονται στην πραγματική πρώτη γραμμή!

Συγκεκριμένα, ο αρθρογράφος της γερμανικής BILD, Julian Röpcke, έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ότι η κατάσταση για την Ουκρανία στο Donbass είναι καταστροφική. Τόνισε ότι στην παρούσα κατάσταση, η αποστολή των «καλύτερων στρατιωτών» σε μια γειτονική χώρα αντί να διεξάγεται αντεπίθεση στο πραγματικό μέτωπο είναι «εξαιρετικά επικίνδυνη».

Η αλήθεια είναι πως ενώ οι Ουκρανοί έστειλαν σε ρωσικό έδαφος «ελίτ» μονάδες εναντίον αμάχων, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απελευθέρωσαν μία σημαντική επαρχία στο Ντονμπας, εκείνη της Νέας Υόρκης. Επίσης τα ρωσικά στρατεύματά εισήλθαν στην Novogrodovka, η οποία είναι ο κεντρικός κρίκος στην αλυσίδα των εχθρικών οχυρώσεων, ενώ μαίνονται μάχες και στο Pokrovsk!

Όπως δήλωσε ο Röpcke:

  • Η ουκρανική κυβέρνηση διέταξε την εκκένωση της πόλης 65.000 κατοίκων Pokrovsk εντός δύο εβδομάδων.
  • Από το Torezk, 50 χλμ. βορειοανατολικά, 29.000 από τους πρώην 32.000 κατοίκους έχουν τώρα τραπεί σε φυγή.
  • Ακόμα κι αν ξαναγίνω αντιδημοφιλής – η κατάσταση στο Ντονμπάς είναι καταστροφική.
  • Σε αυτήν την κατάσταση, εξακολουθώ να πιστεύω ότι το να στείλεις 5.000 από τους καλύτερους στρατιώτες στην γειτονική χώρα αντί να πραγματοποιήσεις μια αντεπίθεση εδώ είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-Press service of the 24 Mechanized brigade

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις