Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Εκπληκτική συνταγή για υγιεινό Kολοκυθόψωμο – Πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά


 Το κολοκυθόψωμο είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να εντάξουν περισσότερα λαχανικά στη διατροφή τους και να απολαύσουν ένα νόστιμο και θρεπτικό ψωμί. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ενώ η γλυκιά γεύση της κολοκύθας του προσδίδει μια μοναδική γεύση.

Υλικά για τη συνταγή

  • 1 φλιτζάνι πουρές κολοκύθας (από φρέσκια κολοκύθα, ψημένη και πολτοποιημένη)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι (ή στέβια για πιο υγιεινή επιλογή)
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια (προαιρετικά)

Οδηγίες για τη συνταγή

  1. Καθαρίστε την κολοκύθα, αφαιρέστε τους σπόρους και τρίψτε την σε χοντρό τρίφτη.
  2. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια φόρμα για ψωμί.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τον πολτό της κολοκύθας, το ελαιόλαδο, τα αυγά και το μέλι.
  4. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  5. Ενώστε τα δύο μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Προσθέστε τις σταφίδες και τα καρύδια (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε απαλά.
  6. Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι που θα τοποθετήσετε στο κέντρο του ψωμιού.
  7. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει εντελώς στη φόρμα πριν το σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ δεν παίρνει θέση με πολιτική άποψη σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διαφορά ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δίκη σας ενημέρωση.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.