Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

H ρωσική προειδοποίηση στους Τούρκους για την Ουκρανία που δεν γίνεται τυχαία τώρα! - Έρχεται η ώρα της επιλογής για Ερντογάν.


 Αίνιγμα για δυνατούς λύτες παραμένει ο ρόλος της Τουρκίας στην επερχόμενη – και όπως όλα δείχνουν αναπόφευκτη- εξάπλωση της σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟΡωσία και εκτός ουκρανικής επικράτειας.

Η στάση που θα κρατήσει η Τουρκία του Ερντογάν παραμένει το «κλειδί» για την ευρύτερη περιοχή και η Μόσχα φρόντισε για άλλη μία φορά να στείλει το μήνυμά της.

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Γκαλουζίν, δήλωσε σε συνάντηση με τον Τούρκο πρεσβευτή στη Ρωσία, Tanju Bilgic, ότι οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο είναι αδύνατες τώρα μετά την επίθεση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Κουρσκ.


«Η ρωσική πλευρά καταδίκασε έντονα τη βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση των ενόπλων σχηματισμών του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τονίστηκε ότι σε μια τέτοια κατάσταση δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο σχετικά με τις προοπτικές για πολιτική και διπλωματική διευθέτηση», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς κατά της Τουρκίας, τόνισε επίσης τη θέση της Ρωσίας για το απαράδεκτο γεγονός της αποστολής δυτικών όπλων στην Ουκρανία.

Ουσιαστικά… συμβούλεψε την Άγκυρα να αφήσει τις «τρίπλες» στο ουκρανικό και δη σε ό,τι αφορά την αποστολή βαρέος νατοϊκού οπλισμού στο μέτωπο, το οποίο πλέον χρησιμοποιείται εντός ρωσικών εδαφών (βλ. Κουρσκ).


«Έγινε έκκληση στην Τουρκική Δημοκρατία να αρνηθεί να συμμετάσχει σε τέτοιες καταστροφικές πολιτικές των χωρών της συλλογικής Δύσης.

Επιβεβαιώθηκε μια αμοιβαία δέσμευση για περαιτέρω ανάπτυξη εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις