Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

H Pωσία κυρίαρχος στην κινεζική αγορά πετρελαίου! Θα αποφύγει έτσι τον Γ’ Παγκόσμιο; - Οι γεωοικονομικές εξελίξεις θα αποτρέψουν την μεγάλη σύγκρουση;

 


Η Ρωσία αυξάνει τις εξαγωγές υδρογονανθράκων της στην Κίνα και είναι επί του παρόντος ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην κινεζική αγορά, δήλωσε τις προηγούμενες μέρες η ρωσική κυβέρνηση.

“Η στρατηγική συνεργασία στον ενεργειακό τομέα βαθαίνει. Ο όγκος των ρωσικών εξαγωγών υδρογονανθράκων στην Κίνα αυξάνεται: Η Ρωσία είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου στην κινεζική αγορά και επίσης κατέχει ηγετική θέση στις εξαγωγές άνθρακα και LNG”, δήλωσε η Μόσχα!

Η Ρωσία και η Κίνα αυξάνουν συστηματικά τις προμήθειες φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Power of Siberia, καθώς επίσης σχεδιάζουν έναν αγωγό φυσικού αερίου για την διαδρομή της Άπω Ανατολής και επεξεργάζονται τις προϋποθέσεις για την εξαγωγή φυσικού αερίου μέσω της Μογγολίας, όπως έχει γνωστοποιηθεί!

Επομένως, για αυτό η Ρωσία δεν επιθυμεί κλιμάκωση του πολέμου, όσο και αν προκαλείται από την Δύση ακόμα και μέσα στο ίδιο της το έδαφος!

Μένει να φανεί αν η συμμαχία με την Κίνα θα την βοηθήσει και για την δύσκολη συνέχεια!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις