Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

«Eίναι πόλεμος»! Η τρομακτική διάσταση της σύλληψης Ντουρόφ - Τι μεταδίδουν γερμανικά MMEΕ πως απαντούν οι Ρώσοι


 Ο Πάβελ Ντούροφ είναι μια παγκοσμίως γνωστή προσωπικότητα, ένας «πολίτης του κόσμου» με πολλαπλές υπηκοότητες. Είναι δισεκατομμυριούχος και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων που ίδρυσε, το VKontakte και το Telegram, χρησιμοποιούνται από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Στο επάγγελμά του είναι ένα από τα μεγαλύτερα διαμετρήματα, ελάχιστα κατώτερο από τον Elon Musk!

Η σύλληψή του στην Γαλλία έχει οδηγήσει σε διαμαρτυρίες ανά τον κόσμο! Ωστόσο διεθνιστικές χώρες πανηγυρίζουν! Μετά τα από γαλλικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν την σύλληψη του Durow, ως μια διαδικασία ρουτίνας εναντίον ενός απλού εγκληματία.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η σύλληψη του Ντούροφ είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει όταν η «ελευθερία της έκφρασης», σύμφωνα με την Δύση, δέχεται επίθεση.

«Είναι ένα από τα πιο σημαντικά διαδικτυακά δίκτυα στην Ρωσία, το οποίο χρησιμοποιείται επίσης από πολλές αρχές και πολιτικούς για επικοινωνία», τονίζει το Tagesschau της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης.

Το ZDF σημειώνει: «Το δίκτυο υπόσχεται στους χρήστες του ειδική ανωνυμία – από την οποία, για παράδειγμα, επωφελούνται επί του παρόντος οι στρατιωτικοί μπλόγκερ στον πόλεμο της Ουκρανίας».

Το Berliner Kurier συμπληρώνει: «Στην Γερμανία, ακροδεξιοί εξτρεμιστές, πλευρικοί στοχαστές και ειδικότερα υποστηρικτές της Ρωσίας δικτυώνονται μέσω Telegram, καθώς μπορούν επίσης να δημοσιεύουν περιεχόμενο εγκληματικά σχετικό».

Επομένως το Telegram παρουσιάζεται ως «επικίνδυνο δίκτυο ακροδεξιών»!

Η απαγόρευση του Telegram, σχολιάζουν ρωσικά ΜΜΕ, είναι στην πραγματικότητα ένας επιδιωκόμενος από καιρό στόχος της γερμανικής κυβέρνησης των φαναριών (SPD, Πράσινοι/FDP)! Εδώ και καιρό στην Γερμανία, προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να το αντιμετωπίσουν!

Τώρα, μετά από μια πολυετή εκστρατεία κατά της εταιρείας του, ο ίδιος ο ιδρυτής της συνελήφθη στη Γαλλία. Αυτό δείχνει ένα πολύ μεγάλο, διεθνές παιχνίδι: «Αυτή είναι μια προσπάθεια να τεθεί ο έλεγχος ολόκληρης της πλατφόρμας του Telegram. Και δεν πρόκειται μόνο για την καταδίωξη ορισμένων δυνητικά επικίνδυνων καναλιών ή τρομοκρατών, αλλά κυριολεκτικά όλων, επειδή το Telegram χρησιμοποιείται ενεργά σε πολλές χώρες», λέει ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και σχολιαστής Alexander Asafov.

«Οι δυτικές χώρες θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και στα κανάλια των Ρώσων», τονίζει.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το Telegram χρησιμοποιείται από σημαντικούς φορείς λήψης αποφάσεων σε διάφορους τομείς. “Αυτά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, στρατιωτικό προσωπικό. Γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο ορισμένων στρατιωτικών συγκρούσεων, η επικοινωνία πραγματοποιείται επίσης χρησιμοποιώντας αυτήν την υπηρεσία. Και φυσικά η Δύση θέλει, αν όχι να ελέγξει, τουλάχιστον να κατανοήσει αυτό το είδος επικοινωνίας», είπε ο ειδικός.


Πολλοί σχολιαστές στη Ρωσία συμφωνούν ότι το πραγματικό αμάρτημα του δικτύου του Durov δεν ήταν η υποτιθέμενη ανεπαρκής μετριοπάθεια, αλλά μάλλον η ανεξέλεγκτη λειτουργία του και οι ανταγωνιστικές του επιτυχίες. Τώρα ασκείται πίεση στον Durov προσωπικά.

Το γεγονός και μόνο ότι ο ιδρυτής του Telegram και ο φύλακας όλων των μυστικών βρίσκεται υπό φύλαξη από τη Δύση θα υπονομεύσει την εμπιστοσύνη στην υπηρεσία αγγελιοφόρων του σε όλο τον κόσμο και ειδικά στηn Ρωσία. Ως αποτέλεσμα, οι Ρώσοι και πολλοί άνθρωποι στη Δύση που σκέφτονται διαφορετικά θα μπορούσαν να χάσουν μια σημαντική πλατφόρμα ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεωνδιαφορετικής από αυτά που προσφέρει η διεθνιστική Δύση. Από στρατηγικής άποψης, η σύλληψη του αφεντικού της Telegram είναι μια εξαιρετικά κυνική αλλά πολλά υποσχόμενη ομηρεία με στόχο την αποδυνάμωση των αντιπάλων των διεθνιστών – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Η επικεφαλής του RT Margarita Simonjan δεν έχει αυταπάτες για το αν ο ιδρυτής του Telegram μπορεί να αντέξει την πίεση των αρχών στη φυλακή. Συμβουλεύει τους χρήστες να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για επικοινωνία σημαντικών πληροφοριών!

Στο κανάλι της στο Telegram γράφει:

«Ποιο είναι το κύριο μήνυμα της ιστορίας του Durov; Ότι όλοι όσοι έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν το καλάθι για ευαίσθητες συνομιλίες/αλληλογραφία θα πρέπει να διαγράψουν αυτήν την αλληλογραφία αμέσως τώρα και να μην το κάνουν ξανά.. Επειδή ο Durov πιάστηκε για να του πάρουν τα κλειδιά. Και θα τους τα επιστρέψει».

Δεδομένου ότι τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί θεωρούν τους εαυτούς τους σχεδόν σε πόλεμο με την Ρωσία, οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να πάρει ένα σημαντικό, τεχνικά πολύτιμο εργαλείο από τα χέρια του αντιπάλου, φυσικά επικροτείται και δεν επικρίνεται. Η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης ή η ελευθερία της έκφρασης, όσο υποκριτικά κι αν ειπωνόταν αποτελεί το χθες. Σήμερα υπάρχει πόλεμος, καταλήγουν ρωσικά ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από γερμανικά ΜΜΕ/RT/photo EPA-EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις