Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Ρωσία: Το Κίεβο «πάγωσε επί μακρόν» τις συνομιλίες – Σχεδόν όλες του οι δυνάμεις εξαλείφθηκαν


 «Το μεγαλύτερο μέρος των Ουκρανών εισβολέων έχει εξαλειφθεί», λένε οι Ρώσοι, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο εντός ρωσικής επαρχίας.

Το Κίεβο έχει θέσει το θέμα των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία “σε μακρά παύση” με την επίθεσή του στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, δήλωσε σήμερα ειδικός απεσταλμένος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ρόντιον Μιρόσνικ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας TASS.

Σε άλλη ενημέρωση, ο Τσετσένος επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Κουρσκ, Apti Alaudinov, έκανε γνωστά τα εξής:

  • Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ήθελαν να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στο Kurchatov του Kursk στις 11 Αυγούστου, αλλά απέτυχαν.
  • Η Ουκρανία είχε σχεδιάσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία με τελεσίγραφο – μετά την προγραμματισμένη κατάληψη του πυρηνικού σταθμού στο Kurchatov.
  • Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν ολοκλήρωσαν και δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν το έργο τους καθώς το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού τους έχει ήδη καταστραφεί.
  • Η πλειοψηφία των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή του Κουρσκ έχει εξαλειφθεί, το μεγαλύτερο μέρος του εχθρικού προσωπικού έχει καταστραφεί.

Στο μεταξύ, η ρωσική Εθνοφρουρά, η Rosgvardiya, δήλωσε πως έλαβε επιπλέον μέτρα για τη φύλαξη του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ.

Η Rosgvardiya ανέφερε πως σκοπεύει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones).

Σε μία άλλη εξέλιξη, η ουκρανική εταιρία ενέργειας Ukrenergo ανέφερε ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στο βόρειο και το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.

Ενεργειακή εγκατάσταση στον νότο δέχθηκε επίθεση σήμερα το πρωί, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ukrenergo στην εφαρμογή Telegram.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις