Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024

Το ψέμα που είπε ο σύζυγός της στους συναδέλφους του, της ράγισε την καρδιά -«Χρησιμοποίησε την αδελφή μου για να ζήσει τη φαντασίωση που δεν μπορώ να του προσφέρω»


 H άνευ όρων αποδοχή, η αγάπη και η επιβεβαίωση, είναι τα απαραίτητα συνεκτικά στοιχεία κάθε συντροφικής σχέσης. Όταν μια γυναίκα παλεύει με τα προβλήματα αυτοεκτίμησης και προδίδεται από τον σύντροφό της, η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη.

Πριν πέντε χρόνια, μια 30χρονη γυναίκα, παντρεύτηκε τον 32χρονο άνδρα της. Γνωρίστηκαν όσο σπούδαζαν, και συνολικά, είναι  μαζί επτά χρόνια.

Ο άνδρας της είναι ο πρώτος που την έκανε να νιώθει άνετα με τον εαυτό της.

Η γυναίκα είναι «νταρντάνα», έχει αθλητικό σώμα και φοράει κυρίως τζιν, ποτέ κάτι πιο θηλυκό.

Ο σύντροφός της ήταν ένας άνθρωπος που την έκανε να αισθανθεί πως την αγάπησε για αυτό που είναι και πως δεν θα ήθελε να γίνει κάποια άλλη.

Από την άλλη, η μητέρα της έδειχνε μία ξεκάθαρη προτίμηση στην μικρή αδελφή της, Rosalie, δημιουργώντας της ανασφάλειες τις οποίες ακόμη δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει.

Η Rosalie, πριν από δύο μήνες ανακάλυψε ότι είναι έγκυος. Ο φίλος της, μόλις έμαθε τα νέα, εξαφανίστηκε.

Η Rosalie συντετριμμένη, πήγε να μείνει με την αδελφή και τον άνδρα της. Όλα πήγαιναν καλά και ο άνδρας της δεν έδειχνε ότι υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Περίπου πριν έναν μήνα, η γυναίκα ήταν λίγο πιεσμένη και ζήτησε από τη Rosalie να αφήσει κάτι στο γραφείο του άνδρα της, γιατί δεν μπορούσε να πάει η ίδια.

«Ένιωθε περήφανος που άκουγε ότι έχει μία όμορφη γυναίκα – και όχι εμένα»

Οι συνάδελφοι του άνδρα της, βλέποντας τη Rosalie, νόμισαν ότι είναι η γυναίκα του.

«Του έλεγαν μπράβο που έχει μία τόσο όμορφη γυναίκα και του έδιναν ευχές για το παιδί που περίμεναν. Εκείνος, αντί να τους διορθώσει, τους ευχαριστούσε», περιγράφει η γυναίκα.

«Όπως παραδέχτηκε αργότερα, του άρεσε που του έλεγαν καλά λόγια για την όμορφη γυναίκα του και το παιδί που περιμένουν, ένιωσε ότι “καταξιώνεται”».

«Την είχαν δει ακόμη μία φορά και έτσι, θεώρησαν ότι είναι γυναίκα του. Εκείνος ένιωθε περήφανος, λες και “ανέβαινε” στα μάτια των άλλων έχοντας μία τέτοια γυναίκα, και όχι εμένα».

«Η κατάσταση χειροτέρεψε»

«Πριν από κάποιες μέρες, η γυναίκα ήταν σ’ ένα εστιατόριο με τον άνδρα της, για να γιορτάσουν την επέτειό τους και εκεί πέτυχαν έναν συνάδελφό του. Εκείνος τον ρώτησε που είναι η γυναίκα του, και ο άνδρας απάντησε ότι είχε δουλειά και δεν ήταν εκεί».

Η καρδιά της γυναίκας έσπασε στα δύο εκείνο το βράδυ. Τελείωσαν το φαγητό τους και γύρισαν σπίτι άρον- άρον, όπου η γυναίκα αποφάσισε να του μιλήσει.

«Είμαι διαλυμένη, στην καλύτερη περίπτωση», λέει η γυναίκα. «Με τον άνδρα μου, έχουμε συμφωνήσει να μην κάνουμε παιδιά».

«Την κουβέντα αυτή, την κάναμε στην αρχή της σχέσης μας και νόμιζα ότι θέλαμε τα ίδια πράγματα. Δεν θέλω να γίνω μητέρα, εν μέρει επειδή έχω πολυκυστικές ωοθήκες και ξέρω ότι θα είναι δύσκολο να μείνω έγκυος».  

«Τώρα, με αυτό που έκανε, νιώθω ότι ο άνδρας μου χρησιμοποίησε την αδελφή μου για να ζήσει τη φαντασίωση που δεν μπορώ να του προσφέρω εγώ».

«Η Rosalie, εν τω μεταξύ, δεν είχε ιδέα για όλα αυτά. Όταν της τα είπα, φρίκαρε. Μου ζητούσε συνέχεια συγγνώμη, παρόλο που δεν έφταιξε σε τίποτα. Νιώθει άσχημα και θέλει να φύγει από το σπίτι, αλλά δεν γίνεται να της ζητήσω κάτι τέτοιο».

«Περνάει ήδη πολλά και θέλω να είμαι δίπλα της. Είναι όλα τόσο περίεργα».

«Μέσα στη στεναχώρια και τη δυσκολία της, νιώθει και τύψεις».

Αυτό που έκανε ο άνδρας της, σκάλισε τις πληγές που πάσχιζε να κλείσει με ψυχοθεραπεία που κάνει από τότε που ήταν 20 ετών.

Η γυναίκα μεγάλωσε στη σκιά της Rosalie και τώρα, διαπίστωσε και η ίδια πόσο μοναδική είναι. «Νιώθω πως τόσα χρόνια προσπάθειας και ψυχοθεραπείας πήγαν στράφι, νιώθω άδεια και χωρίς καμία αξία».

Ο γάμος τους περνάει κρίση από την ημέρα που ο άνδρας της υποκρίθηκε πως η έγκυος Rosalie είναι γυναίκα του.

«Κοιμόμαστε σε χωριστά δωμάτια»

Πλέον, το ζευγάρι κοιμάται σε χωριστά δωμάτια και με το ζόρι ανταλλάσσουν μία κουβέντα. Είχε εμπιστοσύνη στον άνδρα της, η οποία πλέον εξαφανίστηκε και δεν ξέρει πως μπορεί να την ανακτήσει.

Αυτό που της έκανε, το νιώθει σαν πισώπλατη μαχαιριά και τώρα αναρωτιέται πως, αν ένιωσε άνετα να πει ένα τέτοιο ψέμα, ποιος άλλος ξέρει τι άλλο της κρατάει μυστικό.

Την πονάει πολύ που αισθάνεται ότι δεν είναι αρκετή και ο άνδρας της δεν θέλει να την συστήσει ούτε στους συναδέλφους του.

«Πυροδότησε όλες μου τις ανασφάλειες. Η Rosalie όμως δεν φταίει σε τίποτα»

«Αναρωτιέμαι αν με κρύβει επειδή ντρέπεται για εμένα», προσθέτει η γυναίκα.

Αυτή η ιστορία έχει πυροδοτήσει όλες μου τις ανασφάλειες. Ανέκαθεν ένιωθα ότι δεν μπορώ να παραβγώ τη Rosalie, αν και εκείνη δεν έκανε ποτέ κάτι για να με κάνει να νιώσω έτσι.

«Τώρα νιώθω ότι ο ίδιος μου ο άνδρας επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μου. Θέλησε να υποκριθεί ότι έχει γυναίκα τη Rosalie γιατί αυτή εκπληρώνει το πρότυπο της ιδανικής γυναίκας.

Η ίδια, λατρεύει τον άνδρα της και θέλει να πιστέψει ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο λάθος, αλλά μέσα της αισθάνεται ότι, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά». 

Την ίδια στιγμή, νιώθει άσχημα που και η Rosalie έχει επηρεαστεί από την κατάσταση και νιώθει άβολα που μένει στο σπίτι τους.

Η γυναίκα θέλει πολύ να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον άνδρα της, αλλά φοβάται πως αν προσπαθήσει να το θίξει, θα προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση.

«Νιώθω τόσο στεναχωρημένη, δεν αντέχω στην ιδέα ότι θα χωρίσω», σχολιάζει. «Αυτόν τον άνδρα τον αγαπώ όσο τίποτα».

«Εκείνος προσπαθεί να ζητήσει συγγνώμη, θέλει να βγαίνουμε έξω. Ειλικρινά, δεν έχω καμία διάθεση. Κλαίω και έχω τα χειρότερα υπερφαγικά επεισόδια της ζωής μου».

«Πως μπορώ να συνεχίσω γνωρίζοντας ότι ίσως να μην είμαι αρκετή για τον άνδρα μου;»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις