Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ιταλία: Βραβευμένο για την πολυτέλεια και το στυλ του το γιοτ που βυθίστηκε – Είχε το ψηλότερο αλουμινένιο κατάρτι στον κόσμο


 Το υπερπολυτελές γιοτ που βυθίστηκε σήμερα στις ακτές της Σικελίας, ενώ μετέφερε τον Βρετανό μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς και την οικογένειά του, ήταν ένα πολυβραβευμένο για το στυλ του σκάφος που διέθετε το ψηλότερο κατάρτι αλουμινίου στον κόσμο.

Το πολυτελές ιστιοφόρο, το Bayesian, ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά των ακτών του Porticello, κοντά στο Παλέρμο, όταν ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή λίγο πριν από τις 5 το πρωί, καταστρέφοντας το σκάφος και κάνοντάς το να εξαφανιστεί γρήγορα κάτω από τα κύματα.

Η σύζυγος του Lynch, Angela Bacares, ήταν μεταξύ των δεκαπέντε ανθρώπων που διασώθηκαν από το γιοτ, στο οποίο επέβαιναν δέκα μέλη του πληρώματος, ο ιδιοκτήτης και 11 καλεσμένοι.

Το Bayesian, το οποίο ήταν προηγουμένως γνωστό ως Salute, ήταν ένα πλοίο μήκους 56 μέτρων που κατασκευάστηκε στο Viareggio της Τοσκάνης από την εταιρεία κατασκευής πολυτελών πλοίων Perini Navi το 2008. Είχε μήκος 11,51 μέτρα στο ευρύτερο σημείο του.

Το εσωτερικό του πλοίου, σχεδιασμένο σε ιαπωνικό στιλ, φιλοτεχνήθηκε από τον οίκο σχεδιασμού Remi Tessier και ανακαινίστηκε για τελευταία φορά το 2020.

Με ύψος 75 μέτρα, ο ιστός του πλοίου ήταν ο δεύτερος ψηλότερος που είχε τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε πλοίο στον κόσμο και ο ψηλότερος κατασκευασμένος από αλουμίνιο.
Κέρδισε πολλά βραβεία για το στυλ του όταν πρωτοκατασκευάστηκε, αποσπώντας το βραβείο Best Exterior στα World Superyacht Awards το 2009 και το βραβείο Best Interior στα International Superyacht Society Awards το 2008.

Ήταν επίσης φιναλίστ στα World Superyacht Awards για το καλύτερο ιστιοπλοϊκό σκάφος στην κατηγορία 45m+ το 2009.  Το Bayesian θα μπορούσε να φιλοξενήσει έως και 12 επισκέπτες σε έξι καμπίνες, μία κύρια, τρία δίκλινα και δύο δίκλινα δωμάτια, καθώς και 10 μέλη του πληρώματος.

Τόσο η γάστρα όσο και η υπερκατασκευή, το τμήμα πάνω από το κύριο κατάστρωμα, κατασκευάστηκαν από αλουμίνιο.

Σύμφωνα με την KM Yatchbuilders, μια ολλανδική ναυπηγική εταιρεία, το αλουμίνιο είναι τρεις φορές ελαφρύτερο από το ατσάλι. Επιπλέον, τα κράματα αλουμινίου δεν σκουριάζουν και τα σκάφη που κατασκευάζονται από αυτά είναι «εύκολα στην επισκευή».

Εκτός από τα πανιά, το Bayesian τροφοδοτείται από δύο 8κύλινδρους κινητήρες , οι οποίοι μπορούν να λειτουργούν στις 210 στροφές ανά λεπτό. Αυτό επέτρεπε στο σκάφος να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα 15 κόμβων. Σε συνδυασμό με τις δεξαμενές καυσίμων χωρητικότητας 57.000 λίτρων, το γιοτ μπορούσε να ταξιδέψει έως και 3.600 ναυτικά μίλια, χωρίς ανεφοδιασμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις