Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Η Πολωνία υπογράφει την καταδίκη της και θέλει να καταρρίπτει ρωσικούς πυραύλους - Δεν είναι τυχαίο το σημερινό ταξίδι του Πολωνού προέδρου στο Κίεβο.


 Στην ομιλία του για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας στο Κίεβο, ο Πολωνός πρόεδρος, Andrzej Duda, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα μπορέσει να υπερασπιστεί την ελευθερία της και ότι «ο πόλεμος θα τελειώσει σύντομα με τη νίκη της Ουκρανίας».

Ο Ντούντα σημείωσε ότι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας είναι, σε κάποιο βαθμό, η Ημέρα της Ανεξαρτησίας ολόκληρης της Κεντρικής Ευρώπης γιατί «χωρίς την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια ανεξάρτητη και ασφαλή Πολωνία, Λιθουανία ή άλλες χώρες στην περιοχή μας».

Υποσχέθηκε ότι η Πολωνία θα στηρίξει την Ουκρανία μέχρι να κερδίσει τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

«Εμείς, οι Πολωνοί, γνωρίζουμε ότι η ανεξαρτησία δεν δίνεται μια για πάντα. Στην ιστορία μας, έχουμε υπομείνει τραγικές στιγμές, χάσαμε δύο φορές την κυριαρχία μας και την ανακτήσαμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες κάθε φορά», δήλωσε ο Ντούντα.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα το επίμαχο θέμα της εφαρμογής μίας «νατοϊκής no fly zone» πάνω από την Ουκρανία, ο Ντούντα επιβεβαίωσε τον κρίσιμο ρόλο της Πολωνίας:

«Όσον αφορά το θέμα της προστασίας των ουκρανικών αιθέρων με στρατιωτικά μέσα μεμονωμένων χωρών του ΝΑΤΟ, αυτό είναι θέμα άμυνας.

Υπάρχει μια κόκκινη γραμμή γύρω από την οποία το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε διαβουλεύσεις. Αυτή η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη».

Χώρες του ΝΑΤΟ δηλαδή θα καταρρίπτουν απευθείας ρωσικούς πυραύλους, drones και μαχητικά πάνω από την ουκρανική επικράτεια!

Τι θα σήμαινε αυτό εν ολίγοις; Την απευθείας ανάμειξη τρίτης χώρας, επί παραδείγματι της Πολωνίας, στον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΑΠΕΜΠΕ-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις